Olimpiniais 2012 metais projektas „Ateities čempionai“ keičia savo koncepciją: pernai raginę mokinius rašyti apie sportą, šiemet idėjos autoriai kviečia šalies mokyklas pačias pasinerti į olimpines kovas.

Gegužės 12 d. Kėdainiuose startuos mini olimpiada, kurioje turėtų dalyvauti 32 bendrojo lavinimo įstaigos iš visos Lietuvos. Tris šeštadienius paeiliui mokiniai grumsis lengvosios atletikos, plaukimo, dviračių sporto ir krepšinio varžybose, o geriausiai pasirodžiusių mokyklų laukia piniginiai prizai. Susumavus visus rezultatus, pirmą vietą užėmusi mokymosi įstaiga galės atnaujinti savo sporto inventorių už 5 tūkst. litų, antra vieta įvertinta 3 tūkst. Lt, trečia – 2 tūkst. Lt.

Mokinių varžybas stebės ir apdovanojimus jiems įteiks trys Lietuvos sporto įžymybės, praėjusiais metais tapusios projekto „Ateities čempionai“ ambasadorėmis: Europos čempionė ir Eurolygos prizininkė J. Štreimikytė-Virbickienė, daugkartinė pasaulio čempionė ir rekordininkė S. Krupeckaitė bei olimpietė E. Balčiūnaitė.

„Reikia, kad vaikai patys pajustų sporto naudą, patirtų visą puokštę emocijų, kurias suteikia šis užsiėmimas. Aš pati perėjau visus karjeros sporte etapus ir galiu pasakyti, kad paprastas mokyklinis sportas man davė labai daug – formavo asmenybę, praplėtė akiratį“, – kalbėjo J. Štreimikytė-Virbickienė, dabar padedanti treniruoti Kauno „Viči-Aisčių“ komandą.

S. Krupeckaitė pabrėžė, kad šio projekto „vinis“ yra galimybė vaikams tiesiogiai bendrauti ir mokytis iš čempionų.

„Suaugusių pavyzdys, kuriuo galima sekti, yra pati didžiausia paskata. Noriu parodyti vaikams, kad judėjimas yra nuostabus dalykas. Be to, bet kurio jaunuolio sportinė karjera gali prasidėti klasėje, o baigtis olimpinėse žaidynėse“, – aiškino geriausia šalies dviratininkė, kurią pačią sukrėtė praėjusiais metais vykęs „Ateities čempionų“ projektas.

Pernai jis startavo konkursine užduotimi „10 žingsnių, kaip tapti čempionu”. Šiame konkurse rungėsi 5-10 klasių mokiniai, kurių prašyta kūrybiškai pristatyti savo viziją, išdėstyti, kokių taisyklių ar principų turėtų laikytis kiekvienas, siekiantis tapti čempionu. Konkurso nugalėtojų mokyklose apsilankė projekto ambasadorės, o S. Krupeckaitei tuomet teko misija vesti pamoką Pasvalio mokiniams.

„Praėjus beveik metams viename Pasvalio laikraštėlyje buvo išspausdintas man dedikuotas mokinės laiškas, kuriuo ji dėkojo už nepamirštamus įspūdžius. To užtenka, kad patikėtumei, jog tokios akcijos įtraukia vaikus ir užkrečia juos sportu“, – šypsojosi S. Krupeckaitė.

„Panašias varžybas mėgėjams rengia ir valstybinės institucijos, bet jos tai daro valdiškai, sausai. Be to, kuo daugiau bus tokių projektų, tuo geriau“, – pridūrė akciją „Ateities čempionai“ organizuojančios bendrovės „Vesiga“ generalinis direktorius Saulius Grinkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją