Lietuvos šaudymo iš lanko čempionatas Utenoje surengtas pirmą kartą. Jis vyko Utenos miesto daugiafunkciniame sporto komplekse.

Olimpinių lankų moterų grupėje ant prizininkių pakylos lipo vilnietės. Lietuvos čempione antrus metus iš eilės tapo Vilniaus Sietyno sporto mokyklos auklėtinė Gerda Pociūnaitė, kuri šiemet taip pat apgynė ir Baltijos šalių čempionės titulą. Vicečempione pirmą kartą tapo Juliana Semionova, o bronzos medalis atiteko varžybų veteranei Daliai Čiupailienei, kuri nugalėjo Klaipėdos „Harmonijos“ klubo atstovę Lailą Kuzmienę.

Olimpinių lankų vyrų grupėje vyko pati atkakliausia kova, kurios galutinis rezultatas ypač netikėtas. Lietuvos čempionu tapo vilnietis Kęstutis Timinskas, kuriam tai buvo pirma pergalė tokio rango varžybose. Antrą vietą užėmė Lietuvos jaunių čempionas, Vilniaus Sietyno sporto mokyklos auklėtinis Adamas Kovalevskis, kuris visai neseniai pradėjo varžytis ne tik jaunių, bet ir suaugusiųjų grupėje. Bronzos medalis atiteko Kauno lankininkų klubo atstovui Ignui Morkeliūnui, kuriam šiemet nepavyko apginti praėjusiais metais iškovoto čempiono titulo.

Ketvirtąją vietą užėmė ir didžiausią varžybų siurprizą pateikė kitas kaunietis Jonas Skačkauskas, kuris pagal amžių taip pat priklauso jaunių grupei.

Skriemulinių lankų vyrų grupėje stipriausias buvo Vilniaus Sietyno sporto mokyklos atstovas Vilius Švedas. Nors kvalifikacijoje jis užėmė tik 5-ą vietą, tai nesutrukdė jaunajam sportininkui pusfinalyje nugalėti šio čempionato favorito Vlado Šigausko, kuris neseniai triumfavo ir Baltijos šalių čempionate, tai padarydamas jau antrus metus iš eilės. Finalo kovoje V. Švedas įveikė patyrusį lankininką iš Vilniaus Mindaugą Baranauską ir tapo Lietuvos čempionu.

Vilius Švedas

Mažajame finale V. Šigauskas tik iššovus papildomą šūvį nukarūnavo praėjusių metų čempioną Valerijų Denisovą, kuris šį kartą užėmė 4-ą vietą. Verta paminėti, kad praėjusiais metais Vilniuje vykusio Lietuvos čempionato finale kovojo būtent V. Šigauskas ir V. Denisovas. Tuomet kova taip pat vyko labai įnirtingai ir prireikė papildomo šūvio, po kurio pergalę šventė V. Denisovas.

Skriemulinių lankų moterų grupėje nugalėjo viešnia iš Latvijos Julija Oleksejenko. Lietuvos čempionės titulas suteiktas antrą vietą užėmusiai kaunietei Jelenai Babininai. Praėjusių metų čempionė vilnietė Inga Kizeliauskaitė šį kartą užėmė trečią vietą. Šeimininkų, Utenos lankininkų klubo, atstovė Asta Grigaravičienė šį kartą liko be medalio ir užėmė 4-ą vietą.

Paprastųjų lankų grupėje ir toliau nenugalimas išliko vilnietis Nerijus Švedas. Sidabro medalis atiteko Mindaugui Junevičiui, o bronzos – Ugniui Timinskui, kuris mažajame finale įveikė Remigijų Skirgailą.

Ilgųjų lankų grupėje vilnietis Arnoldas Jurgaitis tiesiog „nušlavė“ visus savo varžovus ir užtikrintu rezultatu iškovojo Lietuvos čempiono titulą. Vicečempionu tapo Vitalijus Naumavičius. Trečia vieta atiteko Vladimirui Mosinui, o ketvirta - Audriui Dumčiui.

Olimpiniais ir skriemuliniais lankais šaudantys vyrai taip pat kovojo ir komandų varžybose. Būtent čia ir užfiksuoti visi 4 nauji Lietuvos rekordai. Olimpinių lankų komandų varžybų nugalėtojais tapo LSK 1 komanda, kvalifikacijoje užfiksavusi naują Lietuvos rekordą. Komandą sudarė A. Kovalevskis, G. Janušas ir K. Timinskas. Pusfinalyje ši komanda kovojo su „Auksinio šaulio“ ekipa iš Šiaulių, (E. Butkus, K. Šliauteris ir M. Šliauteris) ir pasiekė naują Lietuvos komandų varžybų rekordą.

Tačiau iškart po to vykusiame mažajame finale Kauno lankininkų komanda (I. Morkeliūnas, J. Skačkauskas ir R. Varnelis) šį rekordą pagerino ir iškovojo bronzos medalius. „Auksinio šaulio“ komanda užėmė ketvirtą vietą, o vicečempionais tapo Klaipėdos „Harmonijos“ klubo komanda, kuriai atstovavo L. Bernotas, T. Lubys ir V. Vaičekauskis.

Skriemulinių lankų grupėje net 2 naujus Lietuvos rekordus pasiekusi LSK 1 komanda užsitikrino čempionų vardus. Komandai atstovavo V. Švedas, V. Denisovas ir M. Baranauskas. Antra vieta atiteko KŠLA 1 komandai, kuriai atstovavo V. Šigauskas, J. Liubarskis ir L. Tamkutonis. Svečiai iš Latvijos (P. Šatrava, V. Avsjukas ir K. Elatris) namo parsivežė bronzos medalius, o ketvirtą vietą užėmė LSK 2 komanda (P. Dagys, J. Ivancevičius, T. Liekis).

Lietuvos šaudymo iš lanko uždarų patalpų čempionatas paskutinės reitingo šio žiemos sezono varžybos Lietuvoje. Kovo 21–24 dienomis Lietuvos rinktinė dar dalyvaus Estijos Parnu mieste vyksiančiame Europos čempionate pagal IFAA taisykles. Ten varžybos vyks kitu formatu. Lietuvai čempionate atstovaus: J. Babinina, V. Šigauskas, M. Baranauskas, V. Švedas, V. Denisovas, N. Švedas ir Arnoldas Jurgaitis.

Lietuvos šaudymo iš lanko uždarų patalpų čempionatas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją