„Šis čempionatas yra svarbus 3 km komandinių persekiojimo lenktynių ir komandinio sprint dviratininkėms. Svarbiausia jų užduotis ir tikslas – pelnyti kelialapius į Londono olimpiadą“, - sakė Lietuvos rinktinės treneris A. Jakimavičius.

Į Australiją sekmadienį išskrenda Vilija Sereikaitė, Svetlana Pauliukaitė, Aušrinė Trebaitė, Vaida Pikauskaitė ir du aptarnaujančio personalo nariai.

„Mums reikia „apvažiuoti“ Baltarusijos komandą, tada tikrai pateksime į Olimpines žaidynes. Užduotį pelnyti kelialapius į Londoną smarkiai apsunkino anksčiau įvykusi V.Sereikaitės trauma. Tačiau nuotaika kovinė“, - teigė A. Jakimavičius.

Komandinių persekiojimo lenktynių rungtyje Olimpiadoje dalyvauja tik 10 komandų iš viso pasaulio. Pasak A.Jakimavičiaus, praėję čempionatai parodė, kad Lietuvos merginos gali kovoti dėl 5—7 vietų.

Nuvykusios į Australiją dviratininkės apsigyvens maždaug 100 km nuo Melburno, vietos lietuvių parengtame name.

Garsiausia Lietuvos dviračių treko atstovė Simona Krupeckaitė į Melburną keliaus kovo 31 dieną.

„Mes vykstame anksčiau, nes reikia laiko aklimatizacijai. Tai ypač svarbu tempo rungčių dalyviams. Sprinteriai gali važiuoti vos ne iškart, o tempo rungčių dalyviams reikia laiko pasirengti“, - kalbėjo A. Jakimavičius.

Lietuvos dviratininkės Australijoje iš pradžių treniruosis plente, vėliau persikels į treką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)