Finale S. Tamošaitytė distanciją įveikė per identišką laiką, kaip ir pusfinalyje - 8,03 sek.

Pasaulio čempione tapo australė Sally Pearson (7,73 sek.) aplenkusi Tiffany Porter (7,94) ir Aliną Talay (7,97) iš Baltarusijos.


24 metų lietuvė 60 metrų barjerinio bėgimo pusfinalyje distanciją įveikė per 8,03 bei pagerinusi Lietuvos rekordą pateko į finalą. Savo bėgime lietuvė finišavo trečia.


Lietuvė pusfinalio bėgime puikiai startavo - reakcijos laikas 0,190 sek. Šis rodiklis geriausias tarp antrojo pusfinalio dalyvių.

Greitesnės už lietuvę antrajame pusfinalio bėgime buvo baltarusė Alina Talay (7,99 sek.) ir tokį patį laiką kaip lietuvė parodžiusi Tiffany Porter iš Didžiosios Britanijos. Fotofinišas lėmė, kad aukštesnė vieta atiteko britei.

S. Tamošaitytė šios rungties Lietuvos rekordą pagerino jau trečią kartą šį sezoną.

Penktadienį atrankos varžybų ketvirtame bėgime lietuvė finišavo trečia (8,27 sek.) ir tai jai garantavo bilietą į kitą etapą.

R.Sakalauskui pritrūko akimirkos

Tuo tarpu sprinteris Rytis Sakalauskas savo pasirodymą čempionate baigė, o iki finalo lietuviui pritrūko vos akimirkos.

60 metrų distanciją pusfinalyje lietuvis įveikė per 6,69 sek. bei pirmajame atrankos bėgime liko trečias bei į finalą nepateko.

Bendroje įskaitoje 24 metų R. Sakalauskas užėmė devintą vietą tarp 16 pusfinalio dalyvių. Iki finalinio aštuntuko lietuviui pritrūko vos 0,01 sekundės.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)