Čempionatas bus labai svarbus mūsų šalies 3 km komandinių persekiojimo lenktynių ir komandinio sprinto dviratininkėms, kurios dar neturi kelialapių į olimpines žaidynes. Dabar dviratininkės, vadovaujamos rinktinės vyr. trenerio Antano Jakimavičiaus, treniruojasi Kroatijoje ir į namus sugrįš kovo 11 d., o sprinto meistrės, kurias treniruoja Dmitrijus Leopoldas, suka ratus Panevėžio treke.

„Mes iki čempionato treniruosimės namuose, čia mums sudarytos visos sąlygos, galime važinėti bet kuriuo paros metu. Jeigu atšils oras, eisime treniruotis ir į plentą pasivažinėti“, - tikino D. Leopoldas.

Mūsų sprinto viltis – Simona Krupeckaitė jau turi kelialapį į Londono olimpines žaidynes, kur dalyvaus sprinto ir keirino rungtyse. Ji su Gintare Gaivenyte siekia rungtyniauti ir komandiniame sprinte.

„Lemtingas bus pasaulio čempionatas, kuriame paaiškės visų rungčių dalyvės, rungtyniausiančios Londono olimpinėse žaidynėse. Po čempionato bus išdalyti visi kelialapiai, jokios kitos varžybos jau neturės jokios įtakos“, - teigė D. Leopoldas.

- Kurioje reitingo vietoje dabar yra mūsų sprinto komanda?

- Tarp Europos sprinto komandų užimame šeštą vietą, o pasaulyje – aštuntą. Per pasaulio čempionatą Melburne mums būtinai reikia patekti į penketuką ir dviem vietomis aplenkti ukrainietes. Jeigu Australijoje mus lydėtų sėkmė, būtų pasiektas šimtaprocentinis rezultatas – mūsų dviratininkės dalyvautų visose trijose sprinto rungtyse.

Tikiu, kad turėsime ir olimpinių kelialapių persekiojimo rungtyse, kur jo siekia 3 km komandinių persekiojimų lenktynių trijulė bei omniumo rungtyje startuojanti Vilija Sereikaitė. Viską lems pasaulio čempionatas. Komanda kol kas yra dešimta, o V. Sereikaitė – devinta.

- Ar Simona iki pasaulio čempionato dar dalyvaus kokiose nors varžybose?

- Jau ne. Nevažiuojame ir į jokias treniruočių stovyklas. Čempionatui rengsimės tiktai namuose. Jau pasiektas atitinkamas lygis, jį reikės tokį patį išlaikyti arba dar šiek tiek pagerinti. Čempionate dalyvausime be jokios aklimatizacijos, vyksime tiesiai į varžybas. Dar neaišku, kokiose rungtyse čempionate dalyvaus Simona, tai priklausys nuo jos savijautos.

Komandiniame sprinte ji tikrai bandys jėgas, nes reikia taškų. Dabar Simona jau gali ramiai rengtis olimpinėms žaidynėms, ji galėjo nevažiuoti netgi į paskutinį Pasaulio taurės varžybų etapą Londone – jau buvo surinkusi pakankami taškų. Tačiau Simonai buvo svarbu išbandyti olimpinį treką, prie jo labiau priprasti.

- Pastaruoju metu gerai rungtyniauja Kinijos sprinterės, ar Simonai jos bus rimtos varžovės Londone?

- Tikriausiai bus. Tačiau Londone kinės nerodė kažko įspūdingo. Tačiau neaišku, kaip jos pasirengs olimpinėms žaidynėms. Mes su Simona stengsimės dar pagerinti sportinę formą, važiavimo taktiką, greičio savybes.

- Pradėjęs dirbti Lietuvoje, puoselėjote viltį suburti talentingą jaunimą ir jį specializuoti sprinte. Kaip sekasi įgyvendinti savo tikslą?

- Visi, kas tiktai nori treniruotis, pas mus ateina. Grupė jau yra, rengiame pamainą. Tačiau kol kas tokios dviratininkės, kaip Simona, nematau. Tačiau viliuosi, kad ateityje gal ir pavyks panašią surasti bei išugdyti.