Antro kėlinio pradžioje „Energija“ sušvelnino skirtumą (21:00 – Rolandas Aliukonis po Aurelijaus Kriščiūno ir Ilja Zagretdinovo perdavimo). Tačiau tuoj po to Romanas Aliapkinas komandai „uždirbo“ dvi baudos minutes ir „SMScredit.lv“ ekipa sugebėjo išnaudoti žaidėjų skaičiaus pranašumą aikštėje (23:21 – Aleksandras Baburinas).

Po keturių minučių latviai dar kartą rezultatyviai atakavo (27:36 – Jurijus Klujevskis po Romano Glazkovo ir Aleksandro Kerčo perdavimo), o neprabėgus nė minutei jie sugebėjo dar kartą įveikti „Energijos“ gynybą ir įmušti penktą įvartį (28:00 – K. Rožkalnis po A. Maslovskio ir R. Cinko perdavimo).

Situaciją sušvelnino kėlinio viduryje „Energijos“ pelnytas įvartis (30:02 – Aurelijus Kriščiūnas po Vytauto Jagelavičiaus perdavimo).

Po šio „Energijos“ įvarčio buvo pakeistas lietuvių vartus saugantis vartininkas – vietoj Nerijaus Dauksevičiaus į vartus stojo Donatas Žukovas. Kėlinio paskutinę minutę trečią įvartį „Energijai“ pelnė Šarūnas Kuliešius (39:07 – po Aivaro Bendžiaus ir R. Aliapkino perdavimo).

Trečią kėlinį latviai vėl pradėjo įvarčiu (43:36 – Romanas Glazkovas po Dmitrijaus Šancovojaus ir A. Kerčo perdavimo). Po keturių minučių „Energija sumažino skirtumą iki dviejų įvarčių (47:45 – I. Zagretdinovas po Dovydo Kulevičiaus ir Š. Kuliešiaus perdavimo).

Likus žaisti penkioms minutėms iki rungtynių pabaigos Aivaras Bendžius sumažino skirtumą iki minimalaus 5:6 (54:37 – po Š. Kuliešiaus ir R. Aliapkino perdavimo), bet daugiau pasiekti mūsiškiai nesugebėjo.

„Negalėčiau pasakyti, kad pradėjome rungtynes be charakterio, tiesiog sportas yra toks dalykas. Čia nemažai viskas priklauso ir nuo sėkmės. Šiandien sėkmė buvo „SMScredit.lv“ pusėje. Kiek iš vėžių mus išmušė du greiti jų įvarčiai, tačiau sugenėjome susikaupti ir varžovus pasivyti. Galime drąsiai sakyti, kad „Energijos“ gynyba buvo tiesiog super.

Tikėjomės įtemptų rungtynių, netgi varžovai prieš rungtynes ir po jų juokavo, kad tarpusavio rungtynės visada būna sunkios ir įtemptos. Ši diena tai tik įrodė“, - sakė Energijos ritulininkas Aurelijus Kriščiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją