„Kai mokiausi mokykloje, sportavau lengvąją atletiką, buvau ilgų nuotolių bėgikė. Savo laikais esu iškovojusi nemažai prizinių vietų. Tiesa, tam, kad tiksliau įvardinčiau – reiktų pasižiūrėti į mano diplomus“, - pasakojo L. Vagonė. - Kai baigiau mokslus, visą šį bėgiojimo reikalą apleidau. Tačiau visą gyvenimą kažkiek bėgiojau. Pastaruoju metu labai intensyviai sportuoju, o pasiūlymas dalyvauti „Druskininkų pusmaratonyje“ buvo laiku ir vietoje. Abipusė nauda. Aš norėjau, kad profesionalai man patartų, kaip sėkmingai pasiruošti varžyboms. Tada galėsiu išmėginti savo jėgas. Labai džiaugiuosi“.

Jau gegužės 6-ą dieną įvyksiančioje sporto šventėje bus daug smagių naujovių, skirtų ne tik profesionalams, bet ir mėgėjams, aktyvioms šeimoms bei mažiesiems bėgikams.

„Dabar bėgioju beveik kiekvieną dieną, išskyrus, žinoma, tada, kai buvo tie patys didžiausi šalčiai. Kasdien neįveikiu visos maratono distancijos, tačiau keturis-penkis kilometrus nubėgu kiekvieną dieną. Anksčiau neplanavau dalyvauti Druskininkų pusmaratonyje.

Tačiau, kai manęs paklausė, kokį atstumą noriu įveikti varžybose, nusprendžiau, kad geriausiai tam tiks, būtent, pusmaratonis. Nereikėjo man dvejoti, dalyvauti sutikau iškart. Vienintelė sąlyga buvo ta, kad kas nors prižiūrėtų mano pasiruošimą“, - teigė būsimo pusmaratonio dalyvė.

L .Vagonei pasiruošti Druskininkų pusmaratoniui padės ir viena garsiausių Lietuvos maratonininkių Živilė Balčiūnaitė. Olimpinių žaidynių, Europos ir pasaulio čempionatų dalyvė L. Vagonei sudarė pasiruošimo programą ir konsultuos ją viso pasirengimo metu.

„Ž. Balčiūnaitės sudarytą planą aš esu gavusi ir jis manęs negąsdina. Tikiuosi, kad viskas bus gerai“, - mano L. Vagonė. - Kaip skaičiau, kad aktorius Leo Pobedonoscevas tikisi „Druskininkų pusmaratonį nubėgti, o ne nueiti, tai to labai tikiuosi ir aš. Ateityje reikės ir su Leonardu pasitreniruoti prieš šias varžybas. Žinoma, jeigu labai prastai jausiuosi, gali atsitikti, jog paskutinius metrus teks ir eiti, tačiau noriu jį įveikti. Neturiu išsikėlusi specialių tikslų. Noriu tik sau įrodyti, jog galiu“.

Vestuvių planuotoja kalba, kad didelės bendraminčių kompanijos neturi, tačiau ją palaikančių žmonių yra.

„Aš visada ieškau kompanijos bėgiojimui, nes, kai bėgi pati viena, kyla didelių problemų su motyvacija. Kai viena bėgi, gal ir kiek pailsi. Tačiau bėgti su kompanija yra daug smagiau ir viskas sklandžiau vyksta“, - teigė L. Vagonė. - Kartas nuo karto vis susirandu bėgimo draugų. Dabar, kai bėgioju intensyviai, vis dažniau su kuo nors pasišneku ir atsiranda daugiau bėgimo draugų. Yra žmonių, kurie tuo domisi. Jų nėra labai daug, tačiau skirtingomis dienomis galima surasti žmonių, kurie kartu su manimi eina pabėgioti“.

Moteris tikina, kad ateityje viso maratono neplanuoja įveikti. Jai užteks ir perpus trumpesnio nuotolio.

„Kiek man teko skaityti Ž. Balčiūnaitės interviu, tai visas maratonas reikalauja labai daug iš organizmo. Aš jo tiek alinti nesu pasiruošusi. „Druskininkų pusmaratonį“ tikrai pamėginsiu įveikti. Jeigu šįkart nepavyks, tai tikrai pabandysiu ateityje. Manau, ši distancija yra pasiekiama“, - tikino L. Vagonė.

Ž. Balčiūnaitė taip pat ragina visas merginas ir moteris pradėti sportuoti bei išmėginti jėgas Druskininkų pusmaratonyje. Viena garsiausių šalies lengvaatlečių savo programa pasidalina ir su visomis šalies moterimis.

Pasiruošimo planas trims savaitėms:

P – Bėgimas 5 km (lengvai). Tempimo, lankstumo pratimai.
A – Bėgimas 7 km (lengvai). Pratimai presui, nugarai.
T – Bėgimas 7 km (lengvai). Tempimo, lankstumo pratimai.
K – Poilsis
Pt – Bėgimas 8 km (lengvai). Pratimai presui, nugarai.
Š – Bėgimas 10 km (paskutinius 5 km bėgti greičiau nei bėgai, kiekvieną km/10 sek.). Tempimo, lankstumo pratimai.
S – Poilsis
P – Bėgimas 6 km (lengvai). Tempimo, lankstumo pratimai.
A – Bėgimas 8 km (lengvai). Pratimai presui, nugarai.
T – Bėgimas 10 km (paskutinius 5 km bėgti greičiau nei bėgai, kiekvieną km/10 sek.). Tempimo, lankstumo pratimai
K – Poilsis
Pt – Bėgimas 10 km (lengvai). Pratimai presui, nugarai.
Š – Bėgimas 13 km (paskutinius 5 km prabėgti greičiau nei bėgai, kiekvieną km /15 sek.). Tempimo, lankstumo pratimai
S – Poilsis
Lengva savaitė:
P – Bėgimas 7 km (lengvai). Tempimo, lankstumo pratimai.
A – Poilsis
T – Bėgimas 7 km (lengvai). Pratimai presui, nugarai.
K – Poilsis
Pt – Bėgimas 7 km (lengvai). Pratimai presui, nugarai.
Š – Bėgimas 10 km (paskutinius 5 km bėgti greičiau nei bėgai, kiekviena km /15 sek.). Tempimo, lankstumo pratimai.
S – Poilsis

Renginio organizatoriai toliau visus kviečia prisijungti prie šios bėgimo šventės. Be klasikinės pusės maratono distancijos (21,097 km), „Druskininkų pusmaratonio“ dalyviai galės varžytis 11 km, 5 km ir 1,7 km distancijose. Tie, kuriems patinka komandinės rungtys, kviečiami registruotis į pusmaratonio estafetę, kurioje du dalyviai turės įveikti 11 km + 10 km.

Į Druskininkus kviečiami ir šiaurietiškojo ėjimo entuziastai. Ėjikai, mojuodami lazdomis, galės draugiškai įveikti 5 km ir 11 km distancijas.

Norintys dalyvauti bėgime turi būtinai iš anksto užsiregistruoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)