Pirmasis rungtynių kėlinys Latvijoje baigėsi sausu rezultatu – įvarčių nebuvo pelnyta. Tačiau abi komandos bendrai gavo netgi 56 baudos minutes.

20 minučių baudos už muštynes buvo nubaustas ir „Energijos“ ledo ritulininkas Romanas Aliapkinas.

„Muštynės šiam žaidėjui yra neatleistinos, nes jis yra vienas komandos lyderių. Visi kiti mane tikrai nustebino savo atsitadavimu komandai“, - po rungtynių kalbėjo gynėjas ir komandos vadovas P. Nausėda.

Įvarčiai pasipylė tik prasidėjus antram kėliniui. Per pirmasias septynias jo minutes latviai „Energijos vartininką nuginklavo du kartus (22:26 – Oskaras Dauberas po Ralfo Meldero perdavimo, 26:55 – Artūras Valdmanis po R. Melderio ir Eriko Alaškevičo perdvimo).

Nepraėjus nė minutei pasižymėjo ir „Energijos“ žaidėjai ir sušvelnino skirtumą iki minimalaus (27:38 - Aivaras Bendžius po Tomo Vyšniausko ir Manto Marcinkevičiaus perdavimo).

Kėlinio antroje pusėje 10 baudos minučių užsidirbo Dovydas Kulevičius. Tik prasidėjus trečiam kėliniui pastarasis žaidėjas buvo nubaustas ir 20 minučių bausme.

Trečiojo kėlinio pirmoje pusėjė „Energija“ išlygino rezultatą (44:31 – Šarūnas Kuliešius po Laisvydo Rimkaus ir Petro Nausėdos perdavimo), tačiau latviai jau po penkių minučių susigražino turėtą persvarą (50:22 – Filipas Plostniekas po Imanto Leščovo ir Danielio Riekstinio perdavimo).

„Manau, kad po šiandienos rungtynių galime didžiuotis savo komanda. Latvių komando mums galėtų tik pavydėti – į rungtynes atvažiavome 14 žaidėjų, kadangi daugelis žaidėjų ilsisi dėl patirtų traumų. Jaunimas š aikštę išėjo užsidegęs kovoti dėl pergalės, - kalbėjo komandos gynėjas P. Nausėda. – Varžovai pajautė, kad jaunimas nori pergalės, todėl provokavo muštynes“.

Pasak komandos vadovo, sugebėjimas parodyti charakterį tapo puikia dovana gimtadienį švenčiančiam vyriausiajam komandos treneriui Sergejui Krumkač.
Kitas atvirojo Latvijos ledo ritulio čempionato rungtynes „Energija“ žais Vilniuje trečiadienį. Rungtynių pradžia – 18 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją