S. Milišauskaitės pergalė buvo tarsi revanšas už praeitų metų pulo „devyniukės“ čempionato finalą, kurį tąkart laimėjo A. Jarušauskaitė.

Pergalė finale S. Milišauskaitei užtikrino ir antrą poziciją Lietuvos pulo federacijos reitinge.

Moterų grupėje pusfinalius pasiekė reitingo lyderė Alberta Šimkevičiūtė, jos pagrindinės konkurentės Agnė Jarušauskaitė ir S. Milišauskaitė, bei po gan ilgos pertraukos į biliardo pasaulį sugrįžusi Neringa Rimšelienė.

Pusfinaliuose burtai lėmė tarpusavyje susirungti to paties miesto atstovėms. Vilniečių susitikime stipresnė buvo S. Milišauskaitė, nugalėjusi N. Rimšelienę rezultatu 55:39, o kauniečių susitikimą apylygėje kovoje laimėjo A. Jarušauskaitė, įveikusi A. Šimkevičiūtę 55:49.

Vyrų grupėje į antrą varžybų dieną vykusias ketvirtfinalio kovas pateko TOP-5 reitingo lyderiai Marius Šiaudkulis, Domas Mineikis, Leonas Mončiunskas, Žilvinas Cemnolonskis ir Edvinas Urbietis, kaunietis Mindaugas Jonuškis, po ilgos pertraukos prie pulo stalo vėl sugrįžęs Kasparas Rimšelis ir sparčiai reitinge kylantis keturiolikmetis Eimantas Šveikauskas.

Pirmą vyrų pusfinalį užtikrinta 36 rutulių serija pradėjo M. Šiaudkulis, bet Ž. Cemnolonskis netrukus išlygino rezultatą (41:41). Pajutęs tokį spaudimą, M. Šiaudkulis sukaupė visas jėgas ir šventė savo pergalę įtikinamu rezultatu 75:45.

Antro vyrų pusfinalio pradžioje L. Mončiunskas kiek atitrūko nuo Edvino Urbiečio, tačiau išlaikyti persvaros jam nepavyko. Rezultatui esant 69:65 L. Mončiunsko naudai, jis pasiėmė pertraukėlę, kad galėtų nuraminti jaudulį prieš paskutinį piramidės sklaidymą.

Tačiau net ir sėkmingai išsklaidęs piramidę, pirmą mušimą sportininkas atliko kiek per stipriai ir baltas rutulys sustojo kitoje stalo pusėje, iš kur nebuvo matyti jokio priėjimui tęsti tinkamo rutulio. Neturėdamas kito pasirinkimo, vilnietis bandė įmušti sudėtingą kombinaciją iš kelių rutulių, tačiau tai jam nepavyko. Gavęs šansą, E. Urbietis surinko trūkstamus 10 rutulių ir laimėjo pusfinalio kovą rezultatu 75:71.

Finale susitiko du Šiaulių atstovai. Po staigaus M. Šiaudkulio spurto, rezultatas buvo 32:9, bet kaip ir pusfinalyje, kelios jo klaidos leido E. Urbiečiui sumažinti taškų persvarą iki 41:43. M. Šiaudkuliui teko rimtai susiimti: jis išsiveržė į priekį ir šįkart E. Urbietis nesugebėjo jo pavyti. Vyrų finalas baigėsi rezultatu 75:46. M. Šiaudkulis ne tik tapo 2012 metų Lietuvos pulo „14+1“ čempionu, bet panašu, jog gana ilgam užsitikrino pirmą reitingo poziciją, nuo antros atsiplėšęs net 251 tašku.

Specialius prizus už ilgiausią seriją čempionato metu gavo A. Šimkevičiūtė, surinkusi 14 rutulių, ir M. Šiaudkulis, įmušęs 41 rutulį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją