Kvalifikacinėse varžybose S. Krupeckaitė 200 m įveikė per 11,198 sekundės ir, nusileidusi tik kinei Shuang Guo (10,983 sek.) užėmė antrą vietą. Aštuntfinalyje S. Krupeckaitė nugalėjo prancūzę Virginie Cueff, ketvirtfinalyje 2:0 nepaliko vilčių korėjietei Hyejin Lee ir pateko į pusfinalį, kur šeštadienį po pietų kovojo su kine Junghong Lin ir laimėjo prieš priešininkę 2:0.

Finale S. Krupeckaitė varžėsi su kita Kinijos atstove Guo Shuang ir pralaimėjo varžovei rezultatu 0:2. Bronza atiteko J. Lin.

Iškovojusi 10 įskaitinių taškų S. Krupeckaitė tapo rungties lydere bendroje pasaulio taurės varžybų įskaitoje. Lietuvė surinko 19 taškų ir tašku aplenkė pirmavusią vokietę Kristiną Vogel, bei į trečią poziciją smuktelėjusią rusę Viktoriją Baranovą.

Taip pat sprinto varžybose dalyvavusi G. Gaivenytė kvalifikacijoje sugaišo 11,528 sekundės ir, užėmė keturioliktą vietą tarp 42-jų dalyvių. Aštuntfinalyje nusileidusi jau minėtai Kinijos trekininkei Jiunhong Lin G. Gaivenytė toliau varžėsi dėl 9-16 vietų.

B ketvirtfinalyje lietuvė įveikė kinę Jingjing Shi, pusfinalyje nusileido kitai Kinijos dviratininkei Yulei Xu, o važiavime dėl trečios vietos pralaimėjusi dar vienai šeimininkei Jinjie Gong, bendroje įskaitoje liko dvylikta tarp 42-jų dalyvių ir įskaitinių taškų nepelnė.

Moterų daugiakovės (Omnium) varžybas šeštadienį sėkmingai pradėjusi Aušrinė Trebaitė pirmoje sprinto rungtyje užėmė trečią vietą, liko dvylikta taškų lenktynėse ir buvo vienuolikta atkrintamose lenktynėse.

Bendroje įskaitoje po trijų rungčių su 26 taškais užima aštuntą vietą tarp 20-ties dalyvių.

Sekmadienį daugiakovininkių laukia asmeninės 3 km persekiojimo lenktynės, 10 km skračo varžybos bei 500 m asmeninės lenktynės laikui.

Daugiakovės varžybų lyderė yra rusė Jevgenija Romaniuta (11 taškų), lenkianti Mei Yu Hsiao iš Taivano ir Joanne Kiesanowski iš Naujosios Zelandijos (abi po 19 tšk.).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją