Kelialapius į žaidynes mūsų gimnastai iškovojo Londone vykstančiame atrankos turnyre. 21-ų kaunietis R. Guščinas daugiakovėje užėmė 42-ą vietą ir pateko tarp 35-ių laimingųjų, užsitikrinusių vietas olimpiadoje.

Tuo tarpu 18-metė vilnietė L. Švilpaitė keturkovėje tarp 96-ių dalyvių užėmė 56-ą poziciją. Mergina atrankos turnyrui ruošėsi Baltarusijoje, nes, pasak jos, „sąlygos treniruotis Lietuvoje nėra pačios geriausios, bet tikimės, kad gimnastika pas mus atsigaus“.

Lietuvoje yra trys gimnastikos rengimo centrai - Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Kol kas lyderių pozicijoje yra vilniečiai, tačiau į sostinės gimnastikos mokyklą atvykusi Tarptautinės gimnastikos federacijos (FIG) moterų komiteto pirmininkė Neli Kim buvo pašiurpusi.

„N. Kim teigimu, ji būtų patikėjusi, kad Vilniuje yra tokios sąlygos, jeigu gyventume pokario laikotarpiu, bet dabar - juk XXI amžius“, - dienraščiui „Kauno dienai“ pasakojo A. Gudiškis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)