Rungtynių eiga buvo labai panaši į išvakarėse vykusią dvikovą. Beveik visą laiką pirmavo kaunietės, o vienu metu jų persvara siekė net šešis įvarčius. Tačiau besibaigiant susitikimui, žalgiriečių energija išblėso ir rungtynės pasibaigė lygiosiomis.

„Abi ekipos demonstravo neblogą rankinį ir nors žalgirietės ilgą laiką pirmavo, bet susitikimo pabaigoje pagrindinės žaidėjos kiek pavargo ir kaunietėms neužteko jėgų pergalei įtvirtinti. Tai matyt joms ateityje reikia į tai atkreipti dėmesį, nes Lietuvos čempionato antroje dalyje prasidės patys svarbiausieji mačai - susitikimai dėl medalių“,- po rungtynių savo mintis dėstė dvikovos inspektorius Petras Valutis.

„Nežiūrint į tai, kad antrose rungtynėse nepavyko atsirevanšuoti prieš pajėgią Gardino komandą, bet naudą patyrėme didžiulę ir turiningai užpildėme susidariusią spragą čempionate. Dabar turime daug informacijos, ką ir kaip reikia daryti treniruočių procese bei aktyviai toliau ruošimės artėjančioms Lietuvos čempionato varžyboms, kurios atnaujinamos sausio 21 dieną“, - antradienį po rungtynių dvikovos rezultatus trumpai komentavo „ACME-Žalgirio“ vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius.

Rezultatas:

„ACME-Žalgiris“ - „Gorodničianka“ - 29:29 (19:15).

„ACME-Žalgiris“: Dovilė Ilčiukaitė 8 (5 iš 7 metrų baudinių), Gabija Vidūnaitė 6, Justina Balzarevičiūtė ir Audinga Kniubaitė po 5, Lina Abramauskaitė 4, Gintarė Lydekaitė 1 įvartis;

„Gorodničianka“: Natalija Vasilevskaja 10 (3), Kristina Ozolina 4, Oksana Jadčianko, Veronika Makarova ir Irina Spas po 3, Irina Šarapanovskaja 2, Julija Bulova, Ksenija Rinkova, Marija Archipčik ir Natalija Kotina po 1 įvartį.

Sausio 21 dieną čempionatas atnaujinamas Vilniaus „Vilniaus bakalėjos-Tauro“ ir Vilniaus „Eastcon AG-Vilniaus kolegijos“, Kauno RC „Širšių-Gajos“ ir „ACME-Žalgirio“ bei Kauno rajono HC „Garliavos-SM“ ir Vilniaus „Šviesos-Eglės“ komandų rungtynėmis.

Priminsime, kad čempionate pirmauja „ACME-Žalgiris“, surinkęs 25 taškus. Po jo seka HC „Garliava-SM“ (22 tšk.), „Eastcon AG-Vilniaus kolegija“ (18).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją