Dvikova vyko pagal kauniečių scenarijų, kurios diktavo savo sąlygas beveik 55 minutes, išlaikydamos 3-4 įvarčių persvarą. Tačiau susitikimo pabaigoje mūsiškės porą kartų paskubėti su metimais puolime, klydo gynyboje ir to patyrusioms viešnioms užteko tam, kad įvykius pakreiptų sau naudinga linkme, Baltarusės mačą laimėjo rezultatu 30:29 (12:16).

„Šios rungtynės buvo labai naudingos visais atžvilgiais. Tai įrodymas, kad reikia rungtyniauti susikaupus iki pat dvikovos pabaigos. Už menkiausią atsipalaidavimą bei neatsakingumą teko skaudžiai sumokėti praleistais įvarčiais į savus vartus. Tai buvo puiki pamoka prieš netrukus atsinaujinantį Lietuvos čempionatą.

Antradienį susitiksime su baltarusėmis dar kartą ir bandysime padaryti kai kurias išvadas po šios dienos klaidų ir sieksime revanšo“, - po rungtynių mintimis dalinosi „ACME-Žalgirio“ vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius.

„ACME-Žalgiris“ - „Gorodničianka“ - 29:30 (16:12).

„ACME-Žalgiris“: Greta Sipavičiūtė 8, Justina Balzarevičiūtė 7 (2 iš 7 metrų baudinių), Justina Darulytė ir Audinga Kniubaitė po 4, Gintarė Lydekaitė 3, Gabija Vidūnaitė 2, Vytautė Lideikaitė 1 įvartis;

„Gorodničianka“: Oksana Jadčianko, Natalija Vasilevskaja (2) ir Natalija Kotina (2) po 6, Julija Bulova 3, Natalija Platanovič 2, Irina Spas ir Kristina Ozolina po 2, Irina Šarapanovskaja, Veronika Makarova ir Ksenija Rinkova po 1 įvartį.

Antradienį antros rungtynės taip pat vyks Jurbarke, kur stovyklauja ir savo šalies varžyboms ruošiasi „Gorodničianka“ kolektyvas. Kauniečių viešnios sausio 18 ir 21 dienomis žais Baltarusijos rankinio taurės ketvirtfinalio turnyro rungtynes su Minsko BNTU klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją