„Lietuvoje rankinis, kaip ir apskritai visas sporto pasaulis, ypač tos sporto šakos, kurios nepatenka tarp prioritetinių, susiduria su didelėmis problemomis, didžioji dalis jų – finansinės. Vis dėlto džiaugiamės, jog turime rankinio rinktinę, kuri kovos atrankos varžybose ir labai tikimės sėkmingo jų pasirodymo bei ilgai laukto kelialapio į pasaulio čempionatą“, – sako Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Edis Urbanavičius.

Be rungtynių namuose (Vilniaus „Siemens“ arenoje), Lietuvos rinktinei su varžovais teks susidurti ir išvykoje. Iš viso rankininkai sužais ketverias Pasaulio vyrų rankinio čempionato atrankos varžybas.

Pasak LRF prezidento, nors tiek Italijos, tiek Šveicarijos rinktinės yra stiprūs varžovai ir mūsų vyrams teks kautis labai rimtai, tačiau abiejų šalių rinktinės yra įveikiamos.

Šiemet Lietuvos rinktinę daugiausia sudaro užsienio (Austrijos, Ispanijos, Baltarusijos, Prancūzijos) klubuose žaidžiantys sportininkai, tačiau aikštelėje bus galima išvysti ir mūsų šalies ekipų - „VHC Šviesos“, „Granito-Gajos-Kario“, „Žemaitijos dragūno“ - atstovų. Lietuvos komandai taip pat labai svarbus du metus iš eilės Lietuvos metų rankininku išrinktas vartininkas Arūnas Vaškevičius.

„Šios atrankos varžybos mums visiems svarbios, o iškovota pergalė būtų reikšminga ir vertinga visam rankinio sportui Lietuvoje, todėl mums labai reikalingas sirgalių palaikymas. Juk tik viena žaidimo pusė yra stipri komanda, kita pusė – aktyvūs ir užsidegę sirgaliai, kurie komandai yra ne tik papildomas žaidėjas, bet ir suteikia stiprybės ir energijos“, – teigia E. Urbanavičius.

Bilietai į Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančias pasaulio čempionato atrankos varžybas Lietuva-Italija ir Lietuva-Šveicarija jau prekyboje. Bilietus platina pirmaujanti šalyje bilietų platinimo bendrovė „Tiketa“. Į varžybas siūloma įsigyti tiek pavienius bilietus, kurių kaina su visais mokesčiais prasideda vos nuo 10 litų, tiek Lietuvos sporto sirgalių jau pamėgtus abonementus, kurie galios abejoms atrankos varžyboms.

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė Pasaulio rankinio čempionate dalyvavo tik vieną kartą – 1997 metais Japonijoje. Tuomet lietuviai liko dešimti.