Todėl, pagerbdami A. Haavistę, daugiausia dėmesio organizatoriai skyrė būtent šios svorio kategorijos atletams.

Tiesa, per beveik šimtmetį kategorijos keitėsi ne vienąsyk. Šiais laikais Haavistė, ko gero, kovotų svoryje iki 74 kilogramų. Būtent tame svoryje, kuriame Ilmajokėje triumfavo Valdemaras Venckaitis.

Pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas varžovus gniuždė užtikrintai. Pirmose imtyse buvęs tauragiškis nušlavė suomį Juuso Ukkolą (7:0/3:0), JAV atletą Marco Tolero (1:1/7:0) bei ant menčių paguldė italą Saverio Scaramuzzį. Finale Valdemaras pranoko Ukrainai atstovaujantį Beką Karkarašvilį.

„Akivaizdu, kad V. Venckaitis atgauna sportinę formą. Kovoje su italu jis pralaiminėjo, tačiau parteryje atliko išsėdimą ir dubenį, po kurio Scaramuzzis atsidūrė ant menčių. Kovoje su Ukrainos atletu vyko klasikinis scenarijus – pirmame kėlinuke V. Venckaitis apsigynė, o antrame Karkarašvilis, besigindamas pažeidė taisykles“, – pasakoje varžybas stebėjęs šalies jaunių rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas.

Svoryje iki 96 kilogramų Vilius Laurinaitis užėmė trečią vietą. Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis įveikė rusą Vitalijų Kaliną (0:1/2:2/2:0) ir Pete'ą Gounaridį (1:0/1:0), tačiau nusileido italui Daigoro Timonchini (0:1/0:8).

„Dvikova su italu parodė, kad kaip imtynininkui Viliui dar reikia bręsti. Kitaip nesuprantu jo noro ant kilimo aiškintis santykius su teisėjais. Kol Vilius įrodinėjo savo teisybę, italas be vargo suko vieną riedinį po kito“, – dvikovą komentavo treneris.

Julius Matuzevičius (84 kg) pralaimėjo pirmą dvikovą suomiui Sebastianui Huovinenui (4:2/1:3/1:3) ir iškrito iš kovos dėl apdovanojimo.

Tarptautiniame turnyre kovojo 84 sportininkai iš Suomijos, JAV, Ukrainos, Italijos, Egipto, Rusijos, Estijos ir Lietuvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją