Lietuvos tradicinio karatė asociacijos prezidentas ir rinktinės treneris Giedrius Dranevičius burtų rezultatų nesureikšmino.

- Ar užteko laiko pasirengti Europos čempionatui?

- Pagrindinis pasirengimas čempionatui būna namuose ir vyksta tikrai ne mėnesį ir ne du. Sportuojama 10-15 metų ir kiekviena salėje praleista valanda atneša rezultatų. Karatė sportas - paremtas įgūdžiais. Juos priešpastatome jėgai ir greičiui. O susiformuoti įgūdžiams reikalingas ilgas laiko tarpas.

Atvykus į svetimą šalį, reikia minimalaus pojūčio – aklimatizacijos. Izraelyje laikas toks pats kaip Lietuvoje, čia šviečia saulė ir yra šilta. Manau, laiko pakanka, kad čia jaustumėmės gerai ir pademonstruotume tai, ką nuveikėme namuose.

- Sakėte, kad sportininkams svarbu gerai praleisti laiką Europos tradicinio karate čempionate. Kodėl?

- Esminis dalykas, kad turime džiaugtis procesu. Jei galvosime kas bus, jeigu bus... Jeigu čia laimėsiu, o kitame rate susitiksiu su kažkuo, kuris laimės ten... Dažniausiai, kai mintys būna toli, suklumpame. Turime būti šioje akimirkoje. Eidami ant tatamio, turime negalvoti apie varžovą ir atiduoti visą save kovai.

- Sužinojote lietuvių varžovus atrankos varžybose. Kaip juos vertinate?

- Visą laiką sportininkams sakau, kad burtai yra burtai. Kokie jie bebūtų, į juos reikia žiūrėti maksimaliai pozityviai. Bet koks kitas požiūris - neefektyvus. Jis nieko nepakeis.

Peržiūrėjau su kuo kovos mūsų sportininkai. Yra labai stiprių varžovų, yra ir dėkingesnių variantų. Čempionato lygis labai aukštas, nes kiekvienas į Jeruzalę atvykęs sportininkas, yra vertas dalyvauti Europos čempionate.

Žinoma, yra šalys favorites, tačiau ir mes esame parodę favoritams, ką gali lietuviai. Nenurašome nė vienos šalies, visus vertiname labai rimtai. Palinkėjome sportininkams sėkmės ir lauksime jų puikių startų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją