Bronzos medaliai atiteko lenkams Denisui Ambroziakui ir Dawidui Putto (1:28,848).

K-2 500 m finalo rezultatai:

1. David Toth/Tamaš Kulifai (Vengrija) - 1:28,134
2. Ričardas Nekriošius/Andrej Olijnik (Lietuva) - atsiliko 0,390 sek.
3. Denis Ambroziak/Dawid Putto (Lenkija) - 0,714

Finale kovojo aštuonios įgulos.

Čempionatą drauge su 15 tūkst. žiūrovų stebi ir grupė Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo aistruolių, kurie su nekantrumu laukė Jevgenijaus Šuklino ir Raimundo Labucko bei Tomo Gadeikio finalų plaukimų 200 m distancijose.

Geriausiai sekėsi dvivietę kanoją irklavusiems R. Labuckui bei T. Gadeikiui, kurie laimėjo kvalifikacinį plaukimą ir iš karto pateko į finalą.

Pagrindiniame finale varžysis ir kanojininkas J. Šuklinas, kuris laimėjo ir atrankos, ir pusfinalio plaukimus.

Baidarininkas Egidijus Balčiūnas sekmadienį varžysis B finale (dėl 10-18 vietų), o dvivietę baidarę irklavę Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas kovos tik C finale (dėl 19-27 vietų).

Baidarininkė Dovilė Sudeikytė atrankoje liko tik aštunta ir pasitraukė iš varžybų, o poroje su Anele Šakalyte dvivietėje baidarėje kvalifikacijoje užėmė 7 vietą, o pusfinalyje - tik aštuntą ir baigė pasirodymą.

Ričardas Nekriošius
Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas per apdovanojimą
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją