Nepadėjo nė viceministro skambučiai

Varžybų organizatoriams teko atsisakyti paskutinio etapo Viljandis – Talinas. Anot Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) generalinio sekretoriaus Vaclovo Šiugždinio, Talino valdžia pageidavo, kad lenktynių metu miesto gatvėmis nusidriekusia trasa būtų leidžiamas viešojo transporto eismas, tačiau tai esą griežtai draudžia Tarptautinės dviračių sporto federacijos (UCI) taisyklės.

Susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas tvirtino kelis kartus mėginęs prisiskambinti Talino merui Edgarui Savisaarui bei asmeniškai paprašyti leidimo nežlugdyti etapo, tačiau Estijos sostinės galva pasirodė nepasiekiamas ir aukštam Lietuvos pareigūnui.

Anksčiau lenktynių organizatoriai planavo Taline surengti pompastišką varžybų finišą bei masinius dviračių sporto renginius.

Atsisakius paskutinio etapo, „Baltic Chain Tour“ trasa sutrumpėjo nuo 837 iki 645 km. Dviratininkai turės įveikti lenktynių prologą ir keturis etapus – du Lietuvoje ir po vieną Latvijoje bei Estijoje. Penkias dienas truksiančios varžybos rugpjūčio 20 d. finišuos Viljandyje.

Nepavykus išspręsti visų klausimų su Talino savivaldybe, svarstoma galimybė ateityje koreguoti lenktynių maršrutą ir užsukti į Kaliningradą.

V. Šiugždinio teigimu, varžybų organizatoriai jau pateikė paraišką UCI, kad ši nuo kitų metų suteiktų „Baltic chain tour“ lenktynėms oficialią kategoriją ir įtrauktų jas į tarptautinį kalendorių.

Prisidėjo R. Navardauskas, laukiamas ir I.Konovalovas

Sovietmečiu (1955-1987 metais) rengtų Pabaltijo daugiadienių varžybų tradicijas turinčiose atgaivinti lenktynėse dalyvaus 18 komandų iš 11 valstybių. Kiekvienai ekipai atstovaus po 6 dviratininkus.

Lietuvos nacionalinės komandos garbę gins Raimondas Rumšas, Gediminas Bagdonas, Darijus Dzervus, Aurimas Varna, Marius Bernatonis ir Ramūnas Navardauskas. Pastarasis sportininkas, šiemet su „Garmin“ ekipa triumfavęs „Tour de France“ lenktynių komandiniame etape, savo dalyvavimą patvirtino tik šią savaitę.

Nacionalinės komandos sudėtyje atsarginiu įrašytas ir dar vienas šalies dviratininkų elito atstovas – Ignatas Konovalovas. Galimybės išvysti namuose pedalus minantį panevėžietį dar nėra palaidotos: pasak V. Šiugždinio, I. Konovalovas yra vienas pretendentų startuoti prestižinėse „Vuelta a Espana“ lenktynėse, bet, jei lietuvio atstovaujama „Movistar“ ekipa pasirinktų kitus dviratininkus, jis grįžtų į tėvynę ir dalyvautų „Baltic chain tour“ varžybose.

Iš viso Baltijos šalių keliais turėtų lenktyniauti 14 lietuvių: dar šeši jaunieji dviratininkai atstovaus Klaipėdos komandai, o broliai Vytautas ir Gediminas Kaupai gins Liuksemburgo ekipos „Differdange“ garbę.

Varžybose dalyvaus ir 42-ejų metų įžymiausias Estijos dviračių sporto meistras Jaanas Kirsipuu, kuris įtrauktas į „Champion system“ komandos sudėtį.

„Nenoriu dalintis savo mintimis apie lenktynių favoritus, kad niekas neįsižeistų. Bet tikiu, jog lietuviai yra pakankamai konkurencingi, kad kovotų dėl aukščiausių vietų“, – teigė V. Šiugždinis.

Lenktynių dalyviai pasidalins 15 tūkst. eurų (per 50 tūkst. litų) prizinį fondą, o didžiausias laimikis – 1,5 tūkst. eurų (5 tūkst. litų) – atiteks bendrojoje įskaitoje triumfuosiančiam dviratininkui.

Šventės programoje – koncertas ir „blusturgis“

Oficialus „Baltic Chain Tour“ atidarymas įvyks rugpjūčio 16 d., 18.30 val., Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo. Sportininkai lenktyniaus 3 km ilgio prologe.

Prieš varžybų startą vilniečių laukia įvairios pramogos ir renginiai: savo pasirodymus demonstruos ekstremalaus dviračių sporto BMX profesionalai, vyks nemokamas dviračių žymėjimas, žvaigždžių ir mėgėjų slalomas, dviračių dalių „blusturgis“. Iškart po prologo, 20.30 val., visiems susirinkusiems vyks koncertas.

LDSF informuoja, kad rugpjūčio 16-17 d. eismas sostinės gatvėse bus ribojamas. Rugpjūčio 16 d. nuo 16.00 val. iki 20.30 val. eismas bus draudžiamas Goštauto g. (nuo Jasinskio g./Goštauto g. sankirtos iki Baltojo tilto) ir Gedimino pr. (nuo sankirtų su Goštauto g. ir Gynėjų g.). Rugpjūčio 17 d. nuo 11.00 val. iki 13.30 val. eismas bus ribojamas Gedimino pr. (nuo sankirtų su Goštauto g. ir Gynėjų g.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją