Visi norintys tapti „Velomaratono“ savanoriais kviečiami registruotis oficialioje svetainėje www.velomaratonas.lt.

„Pasaulinė praktika rodo, kad tokio masto renginiuose savanorių vaidmuo yra ypač reikšmingas. Darnus jų ir organizatorių komandos narių rezultatas – sklandžiai ir koordinuotai įgyvendintas renginys. Savanorių įsitraukimą matome ne tik kaip rimtą pagalbą sukuriant kuo įsimintinesnį „Velomaratoną“, bet ir kaip galimybę jiems patiems realizuoti save bei įgauti vertingos patirties“, – sako organizatorius Benediktas Vanagas.

Pernai prie sėkmingo „Velomaratono“ debiuto prisidėjo beveik 100 savanorių. Pagrindinės jų atsakomybės apėmė renginio infrastruktūros koordinavimą ir organizacinius darbus.

Šiemet tikimasi pritraukti gerokai daugiau savanorių nei pernai. Pasak organizatoriaus, prie to turėtų prisidėti ir neseniai priimtas savanorystės įstatymas, atveriantis platesnes tokio bendradarbiavimo galimybes bei skatinantis šią veiklą.

„Įsigaliojus įstatymui, bus sudarytos palankios sąlygas savanoriškos veiklos plėtrai, savanorio statusas taps aiškiai apibrėžtas, o jo veiklos organizavimas – paprastesnis. Manau, tai svariai prisidės prie savanorystės idėjos populiarinimo“, – priduria B. Vanagas.

„Velomaratonas“ – antrus metus priešpaskutinį rugpjūčio sekmadienį vykstantis populiariausias renginys dviratininkams Lietuvoje. Jo metu dviratininkai, suskirstyti į tris kategorijas (vaikai, mėgėjai ir profesionalai) važiuos įspūdinga dviračių maratono trasa Vilniaus senamiesčiu. Renginio metu profesionalūs sportininkai rungsis 80 km trasoje, mėgėjų kategorijos dalyviai važiuos 24 km, o vaikų grupė – 2,4 km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją