„Velomaratono“ organizatoriaus, „Nacionalinio automobilių klubo“ direktoriaus Benedikto Vanago teigimu, keturias pamatines vertybes – šeimą, sveikatą, ekologiją ir eismo saugumą – dviračių kultūroje įtvirtinti siekiantis „Velomaratonas“ turi rimtą potencialą tapti didžiausiu sporto renginiu Baltijos šalyse.

„2010 m. trijose „Velomaratono“ dalyvių grupėse – vaikų, mėgėjų ir profesionalų – startavo 2700 Lietuvos ir užsienio šalių dviračių entuziastų. Tai buvo rekordinis dalyvių skaičius sportiniame renginyje per pastaruosius dvidešimt metų. Sėkmingas mūsų debiutas buvo jų įvertintas itin teigiamai, tad neabejojame, kad šių metų renginys pritrauks beveik dvigubai daugiau dalyvių“, – sako B. Vanagas.

Organizatorius tikisi, kad „Velomaratono“ puoselėjamomis vertybėmis formuojama naujoji dviračių entuziastų tradicija Lietuvoje, smarkiai prisidės prie jos kultūros populiarinimo Lietuvoje. Kaip teigia jis, „Velomaratonas“ yra ne tik sportinis renginys, bet ir aktualių socialinių temų platforma, sujungianti pozityviai nusiteikusius ir dviračių kultūros puoselėjimui neabejingus bendraminčius.

„Velomaratonas“ yra skirtas kiekvienam, propaguojančiam aktyvų gyvenimo būdą. Džiaugiamės galėdami prisidėti su savo kolektyvu prie šios iniciatyvos, nes ji atvira visai visuomenei ir skatina bendruomeniškumą“, – teigia Antanas Danys, vadovaujantis pagrindiniu renginio partneriu tapusiam „Swedbank“.

„Velomaratonas“ – antrus metus priešpaskutinį rugpjūčio sekmadienį vykstantis didžiausias sporto renginys Lietuvoje. Jo metu trijų kategorijų dviratininkai – vaikai, mėgėjai ir profesionalai – važiuoja įspūdinga dviračių maratono trasa, esančia Vilniaus senamiestyje.

Kaip ir praėjusiais metais, renginio metu profesionalūs sportininkai rungsis 80 km trasoje, mėgėjų kategorijos dalyviai važiuos 24 km, o vaikų grupė – 2,4 km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją