Gdynėje vykusiame šių metų moterų turnyre jėgas išbandė 3 lenkės, po vieną ukrainietę, amerikietę, lietuvaitę, kanadietę ir vokietę. Vyrų varžybose dalyvavo 2 lenkai, kanadietis, ukrainietis, makedonas, amerikietis, armėnas ir brazilas.

Mažai trūko, kad jėgas turnyre būtų tekę išmėginti tokiose varžybose prieš keletą metų jau dalyvavusiai ir ketvirtą vietą užėmusiai Kristinai Kacevičiūtei. Ji į Lenkiją vyko kaip D. Aladaitytės trenerė, tačiau organizatoriai pasiūlė startuoti varžybose, nes dėl Čilėje išsiveržusio ugnikalnio Pietų Amerikoje buvo atšaukta daug skrydžių ir į Gdynę neatvyko sportininkė iš Argentinos. K. Kacevičiūtė priėmė sprendimą dalyvauti varžybose, tačiau organizatoriai netrukus pranešė, kad neatvykusios argentinietės vietą užims vis dėlto trečia šeimininkų atstovė – Maria Depta.

D. Aladaitytė pasaulio taurės turnyro oficialioje galutinėje įskaitoje pasidalijo 5-8 vietas, tačiau pagal surinktus taškus su vokiete Kathrin Hubatsch užėmė 5-6 vietas.

Pirmame turnyro rate Lietuvos atstovė 2:3 pralaimėjo būtent K. Hubatsch, antrajame įveikė kanadietę Mariną Evans, o per lemiamą kovą dėl vietos pusfinalyje nusileido M. Deptai. Pastarosios dvikovos pabaigoje po vieno lietuvaitės veiksmo du teisėjai jai skyrė tašką, tačiau po arbitrų pasitarimo taškas nebuvo skirtas. Taip D. Aladaitytei nepavyko išplėšti pratęsimo ir pratęsti kovą dėl vietos pusfinalyje.

Lietuvos tradicinio karate asociacijos prezidentas Giedrius Dranevičius, teisėjavęs kovoms Lenkijoje, teigė, kad D. Aladaitytė pasirodė labai gerai.

„Didžiausias džiaugsmas, kad Dovilė pasirodė geriau nei prieš porą savaičių vykusiame Lietuvos čempionate ir atskleidė visą savo potencialą. Buvo tikrai daug pagyrimų iš kitų šalių atstovų, Dovilės pasirodymą visi įvertino labai gerai“, – sakė G. Dranevičius.

Didžiulėje, tik prieš pusantrų metų atidarytoje Gdynės arenoje vykęs turnyras paliko didelį įspūdį ir pačiai D. Aladaitytei.

„Buvo labai smagu išmėginti jėgas šiame turnyre, man tai buvo didelė garbė, – sakė sportininkė. – Varžovės, aišku, buvo atrinktos labai stiprios, tačiau atmosfera buvo draugiška. Esu patenkinta savo pasirodymu, manau, padariau viską kaip galėjau geriausiai tą dieną. Geresniam pasirodymui pritrūko patirties. Padariau keletą taktinių klaidų, jos ir lėmė, kad užėmiau 5-6 vietas“.

Turnyro lentelė:

Moterys:

1. Justyna Marciniak (Lenkija)
2. Vira Kučerenko (Ukraina)
3. Maria Depta (Lenkija)
4. Marta Niewczas (Lenkija)
5-8. Soolmaz Abooali (JAV)
5-8. Dovilė Aladaitytė (Lietuva)
5-8. Marina Evans (Kanada)
5-8. Kathrin Hubatsch (Vokietija)

Vyrai:

1. Damianas Stasiakas (Lenkija)
2. Toddas Parkeris (Kanada)
3. Lukaszas Wojcikas (Lenkija)
4. Volodymyras Sidorovas (Ukraina)
5-8. Dejanas Nedevas (Makedonija)
5-8. Saša Paničius (JAV)
5-8. Georgas Sargsyanas (Armėnija)
5-8. Rodrigo Lucio de Souza (Brazilija)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją