„Tai labai aukšto lygio varžybos. Kartuzuose kovojo 89 sportininkai iš Baltarusijos, Rusijos, Norvegijos, Prancūzijos, Lietuvos ir Lenkijos. Šeimininkai į šias varžybas delegavo 16 klubų iš visos Lenkijos. Taigi, konkurencija buvo didelė ir mūsiškiai padoriai susitvarkė su iškeltais uždaviniais“, - pasakojo treneris Saulius Liaugminas.

Lietuvos komandos strategas pridūrė, kad kai kurių kovų baigtis buvo gan netikėta.

„Nustebino Romas Fidrikas. Neprisimenu, kada paskutinį kartą visaginietis darė tokią šiurkščią gynybos klaidą – parteryje atiduoti ranką varžovui yra tolygu pralaimėjimui. Norvegas tokiu šansu mėgavosi ir užtrenkė Romui galimybę kovoti finale”, - dėl auklėtinio klaidos krimtosi S. Liaugminas.

Nepasisekė Pauliui Ivanauskui. Pirmaudamas dvikovoje su Lenkijos čempionu kaunietis prasikirto skruostą, kurį medikams teko susiūti.

Turnyras nepalankiai susiklostė Taurui Liaugminui. Po dviejų kėlinukų kaunietis pirmavo prieš norvegą. Tačiau lemiamu momentu praleido riedinį ir buvo eliminuotas iš varžybų.

„Atsinaujino kojos trauma. Juk reikėjo tik apsiginti, tačiau negalėjau pakrutinti kojos. Tiesiog pajutau stiprų skausmą ir teisėjo švilpuko laukiau kaip išganymo”, - po dramatiškos dvikovos sakė T. Liaugminas.

Komandų klasifikacija:

1. Baltarusija
2. Norvegija
3. „Cartusia Kartuzy“ (Lenkija)
4. „Agros Zary“ (Lenkija)
5. Lietuva

42 kg/8 dalyviai

1. Kristupas Šleiva – LOSC/Panevėžys

6 kg/7 dalyviai

5. Jonas Paulauskas - Kaunas

54 kg/8 dalyviai

5. Andrius Jurevičius – Vilnius

58 kg/13 dalyvių

3. Paulius Galkinas - Klaipėda
5. Paulius Ivanauskas - Vilnius

69 kg/15 dalyvių

15. Tauras Liaugminas - Vilnius

76 kg/7 dalyviai

3. Norbertas Marma - Kaunas

85 kg/9 dalyviai

3. Romas Fridrikas - Visaginas

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją