Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius, LTOK viceprezidentas bei Lietuvos olimpinės rinktinės vadovas Vytas Nėnius apžvelgė pasirengimą žaidynėms. Jo vertinimu, sėkmingai savo pareigas atlieka darbo grupė, tarp atskirų grandžių: pavyzdžiui, trenerių ir mokslininkų bei mokslininkų ir medikų. Be to, surastas optimalus lėšų kooperavimo principas.

Lietuvos sportininkams keliama užduotis - laimėti Atėnuose tris medalius. Specialistų nuomone, juos iškovoti gali baidarininkai, dviratininkės, lengvaatlečiai, šiuolaikinės penkiakovės meistrai, krepšininkai. Į prizinėmis žaidynėse tituluojamas IV-VIII vietas gali pretenduoti boksininkai, dviratininkai bei graikų-romėnų imtynių atstovai, lengvaatlečiai, plaukikai, sunkiaatletis bei šaulė.

"Pasirodykime taip, kad vėliau neišgirstumėme kritikos, jog į Atėnus vežėme turistus",- kreipdamasis į federacijų vadovus, sakė V.Nėnius.

Programos "Atėnai-2004" vadovas, Lietuvos olimpinės rinktinės vadovo pavaduotojas Algirdas Raslanas aptarė visų sporto šakų, kurios turi olimpiečių, pasirodymus olimpiados išvakarėse, įvardijo jų teigiamas ir neigiamas savybes, prognozavo galimus rezultatus Atėnuose.

A.Raslano nuomone, patobulėjo planavimas, rezultatų analizė, trenerių darbo metodika. Moksliniai-medicininiai tyrimai sudaro galimybę operatyviai ir objektyviai pateikti fizinių ir funkcinių galimybių įvertinimus.

LTOK medicinos tarnybos vadovas Edmundas Švedas pasidžiaugė, kad per šį olimpinį ciklą medicininiai tyrimai laiku (kas 2-3 mėn.) buvo atlikti beveik visiems rinktinės nariams. Sportininkai nėra absoliučiai sveiki, bet visus negalavimus medikai stengiasi kuo greičiau pašalinti.

Lietuvos olimpinės rinktinės vyriausiasis gydytojas Dalius Barkauskas sakė, kad olimpiniame kaimelyje įkurs "mini kliniką". Jo nuomone, labai svarbu, kad sportininkai pasitikėtų gydytojais. "Tada galima per kelias sekundes padėti žmogui",- sakė jis.

Programos "Atėnai-2004" sporto mokslo vadovas Juozas Skernevičius pasidžiaugė, kad sportininkai noriai prieš stovyklas, varžybas ir po jų atvykdavo atlikti mokslinius tyrimus.

Kauno miesto savivaldybės administracijos kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas, Klaipėdos miesto sporto centro direktorius Rimantas Vitkus kalbėjo apie lėšų kooperavimą, apie darbą su atskirų sporto federacijų vadovais ir treneriais, apie įvykdytus olimpiečių rengimo planus.

Krepšinio federacijos generalinis sekretorius Saulius Samulevičius sakė, kad krepšininkų rinktinė yra tiksliai susiplanavusi visas dienas, likusias iki Atėnų žaidynių. Visi pajėgiausieji žaidėjai pradės treniruotis nuo birželio 28 dienos. Treniruočių stovyklos vyks Lietuvoje, o turnyrai - užsienyje. Lietuviai sužais 12 draugiškų rungtynių beveik su visais būsimais varžovais Atėnuose, išskyrus tik JAV rinktinę. Finansinių problemų nėra, o konkurencija rinktinėje - didžiulė. Prieš išvykdami į Atėnus krepšininkai Vilniuje sužais draugiškas rungtynes su Švedijos komanda (rugpjūčio 10 d.).

Apibendrindamas kalbėjusiųjų mintis, LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas teigė, kad liepos 8 dieną bus padėtas galutinis taškas olimpinės rinktinės komplektavime. Dabar labai svarbu paskutines dienas iki Atėnų nugyventi kuo efektyviau, kad nebūtų apmaudžių traumų.

A.Poviliūnas taip pat priminė, kad Lietuvos olimpiečiai - Atėnų žaidynių medalininkai ir prizininkai - gaus premijas, tačiau paprašė federacijų vadovų priminti sportininkams, kad visų pirma jie galvotų apie Lietuvą, o paskui - apie premijas

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją