Ispanijos rinktinėje pasižymėjo Valentinas Mairalas (29:08), Ignacio Solorzano (45:15) ir Carlosas Quevedo (57:13).

Lietuvos ledo ritulininkai aikštėje buvo drausmingesni (28 baudos minutės prieš 36), mūsų šalies komandos vartininkas Donatas Žukovas atrėmė 25 iš 28 varžovų smūgių, o ispanų vartų sargas Bruno Gonzalezas atsilaikė 22 sykius iš 27.

Lietuvos komanda pernai iškrito iš pirmojo diviziono, tad šiemet neslepia ambicijų II diviziono B grupėje iškovoti aukso medalius.

Vyriausiasis treneris A. Jadkauskas džiaugėsi savo komanda.

„Gerai, kad šiandien pirmi įgavome pranašumą. Ispanijos komandoje du penketai fiziškai stipresnių aštuoniolikmečių, tad mus spausti galėjo visas rungtynes. Laimei atsilaikėme. Šie vaikinai tikrai gali kovoti dėl medalių. Puikai pasirodė D. Nomanovas. Nors ir penkiolikmetis, bet šiandien buvo geriausias žaidėjas“, – džiaugėsi A. Jadkauskas.

Tuo tarpu Ispanijos komandos treneris švedas Malte Steenas dėl Lietuvos komandos galimybių buvo kiek kitokios nuomonės.

„Šiandien lietuviai puikiai sužaidė, ypač rungtynių pradžią. Tačiau jūsų komanda labai jauna ir laukia tikrai sunkios rungtynės su vyresniais priešininkais“, – teigė Ispanijos strategas.

Kitas rungtynes pirmadienį 13 val. lietuviai žais su Olandijos rinktine, kuri sekmadienį 2:1 įveikė Kiniją.

Dar viename mače sekmadienio vakarą Ukrainos ledo ritulininkai 12:1 sutriuškino belgus.

Čempionato nugalėtoja pakils į I divizioną, o paskutinė ekipa kris žemyn.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją