„Dabar su futbolo federacija nėra tokio susitarimo, kad mes sutinkame. Buvo tik pabrėžta , kad būtina sąlyga, kad pradėtų veikti VPU stadionas (...) ir tik tada mes atiduotume Vingio parko stadioną (...) Nesutiksime, kad lygiagrečiai bus pradėta renovacija VPU stadiono ir tuo pačiu bus naikinamas Vingio parko stadionas lengvajai atletikai, nes mes nepasitikime, kad iki galo bus įgyvendinti šie projektai“, - trečiadienį savivaldybėje vykusios diskusijos metu sakė LLAF direktorius Aurelijus Žiedas.

Jis tvirtino, kad lengvaatlečiai jau 20 metų politikų yra apgaudinėjami, o lengvosios atletikos padėtis Lietuvoje yra tragiška.

„Vilnius - vienintelė sostinė, kuri neturi stadiono ir negali rengti varžybų“, - kalbėjo LLAF vadovas.

Tuo tarpu sostinės vicemeras tvirtino, kad Vingio parko ir VPU projektai gali būti vykdomi vienu metu, esą šiuo metu susidarė palankios aplinkybės tvarkyti sportui skirtas vietas mieste.

Taip pat jis sakė, jog lengvaatlečiai neliktų be treniruočių vietos, nes kol nebus paruoštas sportui VPU stadionas, statybos darbai Vingio parke neprasidėtų.

„ŽalgirioÅ stadionas yra privatizuotas, Nacionalinis stadionas - ne vien sporto, o multifunkcinis objektas (...) Futbolo federacijos nedomina Nacionalinis stadionas, nes mes jo neįpirksime", - kalbėjo vicemeras ir Lietuvos futbolo federacijos viceprezidentas G. Babravičius.

Jis priminė, kad 2013 metais Lietuvoje vyks Europos jaunimo U-19 vaikinų čempionato finalo etapas ir futbolo stadiono statybos darbai 2012 metais gali prasidėti Vingio parke.

Vicemeras tvirtino, kad Vingio parke galėtų būti statomas atskiras stadionas būtent lengvajai atletikai.

„Lengvaatlečiai negali prarasti Vingio parko. Visos tos erdvės ir būsima infrastruktūra taip pat kažkokiu laipsniu tarnaus (...) Pagal nagrinėtus 2005 metų projektinius siūlymus ten yra vietos trims įvairaus lygio, įvairios klasės stadionams. Mes turime tai išnagrinėti ir galimas sprendimas, kad komplekse Vingio parke bus lengvaatlečiams skirta erdvė, bus atsarginė aikštė, kuri yra būtina prie futbolo stadiono ir nedidelis kompaktiškas 10 tūkst. vietų futbolo stadionas ir infrastruktūra", - BNS sakė G. Babravičius.

Jis kalbėjo, kad lengvaatlečiai turėtų vietą treniruotis, nes renovavimo darbams VPU stadione nereikia daug lėšų.

„Iki 2012 metų reikia sutvarkyti VPU stadioną. VPU stadiono lengvaatlečių reikmėms dalykai yra susiję su bėgimo takais, persirengimo infrastruktūra ir metikų sektoriaus įrengimu. Tam nereikia milijoninių, didelių investicijų (...) Lengvaatlečiai turi turėti ant ko atsistoti, tada gali pajudėti kažkas su Vingio parku", - tvirtino G .Babravičius.

Vicemeras diskusijos metu tvirtino, kad šiuo metu taip pat galvojama tvarkyti stadioną prie „Gerosios vilties“ mokyklos, statyti specialų centrą metikams Kaukystos gatvėje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)