„Šią džiugią naujieną sutikome dviguba nuotaika. Iš vienos pusės smagu, nes tai neeilinis įvykis Lietuvos tinklinio istorijoje. Tokio lygio varžybos mūsų šalyje per visą Lietuvos tinklinio istoriją bus surengtos pirmą kartą.

Kita vertus, laukia didelė atsakomybė, daug organizacinių darbų. Varžybos vyks keturiose aikštelėse, o dvi bus skirtos sportininkams apšilti“, – sako vienas čempionato pagrindinių organizatorių, Vilniaus „Auksmos“ sporto klubo pirmininkas Marius Vasiliauskas.

Prie Baltojo tilto veikia keturios aikštelės, tačiau jos nėra tinkamų išmatavimų – per mažas atstumas nuo linijų iki kortų. Teks padidinti ir įrengti naujas aikšteles. Dvi paplūdimio aikštelės bus naujos, o keturios perdirbtos.

„Tas aikšteles ir taip reikėjo baigti tvarkyti. Sutartis su Vilniaus miesto savivaldybe buvo pasirašyta praėjusios vasaros viduryje ir nebuvo laiko viską baigti iki pabaigos. Planavome šiemet viską padaryti gerai, o dabar teks padaryti labai gerai“, – teigia M. Vasiliauskas.

Pasak Lietuvos tinklinio federacijos generalinio sekretoriaus Juozo Lapeikos, čempionato surengimas kainuos iki 0,5 mln. Lt. Tikimasi, kad padės Europos tinklinio konfederacija, Kūno kultūros ir sporto departamentas, Vilniaus savivaldybė ir rėmėjai.

Šeimininkų teisėmis čempionate turės teisę dalyvauti ir mūsų jaunieji tinklininkai, galbūt dvi komandos. Klaipėdoje auga talentinga žaidėja Ieva Dumbauskaitė, kuri praėjusiais metais su kauniete Ieva Kazūraityte per Europos jaunių paplūdimio čempionatą užėmė 13-ą vietą.

Tiesa, šiemet klaipėdietės partnerė jau išaugo iš jaunių amžiaus, ir jai vienoje komandoje teks žaisti su kita tinklininke. Planuojama, kad čempionate dalyvaus ir vaikinų komanda.

Besirengiant čempionatui, Lietuvos jaunuosius paplūdimio žaidėjus planuojama perkelti į Vilnių, kur jie treniruosis uždarame miesto paplūdimio aikštyne Žirmūnuose.

„Į Vilnių dar ne kartą atvažiuos Europos tinklinio konfederacijos komisijų atstovai ir žiūrės, kaip mums sekasi rengtis čempionatui. Tačiau sprendimas rengti čempionatą Vilniuje jau priimtas ir mes tuo džiaugiamės. Savo tikslą jau pasiekėme, manau, kad, jeigu čempionatą gražiau surengsime, galvosime ir apie pasaulio ar Europos suaugusiųjų čempionatus.

Pats žaidžiu paplūdimio tinklinį, dalyvavau daugelyje pasaulio taurių varžybose, Europos ir pasaulio čempionatų atrankos varžybose – tokios gražios vietos, kaip pas mus prie Baltojo tilto, niekur nėra. Mes tikrai čempionatą surengtume ne prasčiau, o gal netgi geriau už kitus, – sako M. Vasiliauskas.