Vyrų klubus nugalėjo

Praėjusią savaitę „Igorio Turčino taurės“ vardo kontroliniame turnyre rinktinė, sudaryta daugiausia iš Lietuvoje žaidžiančių rankininkių, pralaimėjo visas tris rungtynes Ukrainos, Baltarusijos bei Azerbaidžano nacionalinėms komandoms.

„Varžybų Ukrainoje lygis buvo net aukštesnis nei pasaulio čempionato atrankos turnyre. Gaila, kad mes ten nebuvome lygiaverčiai konkurentai, nes užsienyje rungtyniaujančios žaidėjos negalėjo atvykti anksčiau. Paskutinės jų prisijungė prie komandos tik antradienį“, – dėl prarastos galimybės sustyguoti auklėtinių žaidimą apgailestavo rinktinės vyriausiasis treneris Andrejus Perovas, vasaros pabaigoje šiame poste pakeitęs Rimantą Mikalauską.

Mėgindama atsigriebti rinktinė antradienį Molėtuose sužaidė kontrolines rungtynes su šalies vyrų klubais. Pusę mačo merginų varžovais buvo aukščiausioje lygoje rungtyniaujanti HC „Utena“ ekipa, likusią dalį – žemesniame divizione kovojantys Molėtų SC rankininkai. Moterų rinktinei pavyko įveikti oponentus.

„Prašėme vyrų, kad nesulaužytų mūsų žaidėjų, ir jie buvo atsargesni. Rungtynės tikrai buvo naudingos. Tokia praktika rankinio pasaulyje nėra naujiena“, – teigė A. Perovas.

Problema – ne varžovių, o lietuvių žaidimas

Kvalifikacinėse pasaulio čempionato varžybose Italijoje lietuvių laukia akistatos su Čekijos, Bulgarijos ir varžybų šeimininkių komandomis. Į antrąjį atrankos etapą pateks tik geriausia grupės komanda.

„Bandysime analizuoti varžovių žaidimą, bet viskas priklausys tik nuo to, kaip žaisime patys, kaip žaidėjos sugebės prisitaikyti prie tokių ekstremalių pasiruošimo sąlygų. Deja, dėl objektyvių priežasčių nepavyko surinkti visų stipriausių rankininkių. Startinį septynetą turime pajėgų, bet turnyras susideda iš trijų rungtynių, todėl krūvį būtų gerai paskirstyti tarp didesnio žaidėjų skaičiaus“, – samprotavo nacionalinės komandos strategas.

„Komandos sudėtis skiriasi nuo ankstesnės, trūksta kai kurių žaidėjų, bet nuotaikos geros. Matysime, kaip mums pasiseks“, – pridėjo viena rinktinės lyderių, Vokietijos „Bundeslygoje“ rungtyniaujanti Birutė Stellbrink.

Graikijos klubui atstovaujanti Rugilė Niparavičienė taip pat pažymėjo, kad rinktinei praverstų ilgesnis atsarginių suolas, ir apgailestavo, jog rankininkės neturėjo progos susižaisti.

„Pamačiusi burtų rezultatus iš karto pagalvojau, kad grupė yra tikrai įveikiama. Bet didžiausia mūsų problema yra tai, kad visos suvažiuojame iš įvairių užsienio klubų ir turime labai greitai susižaisti. Nežinome, kur bėgti, ką daryti. O italės, čekės ar bulgarės beveik visos žaidžia savo gimtinėse“, – kalbėjo R. Niparavičienė.

Lietuvos rankinio federacijos (LRF) prezidentas Edis Urbanavičius tvirtino, kad burtai lietuvėms padovanojo puikią progą žengti į kitą etapą, tačiau pažymėjo, kad už rezultatą dar svarbesnis yra žaidimo progresas.

„Pagrindinė grupės favoritė ir didžiausia mūsų varžovė bus Čekijos komanda. Mūsų ir čekių jėgos apylygės, tad ir tokia Lietuvos rinktinės sudėtis yra pajėgi įveikti grupės varžybas. Bet svarbiausias mūsų tikslas – lipdyti komandos branduolį, susižaisti“, – sakė LRF vadovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją