Vakar LTKA prezidentas Giedrius Dranevičius ir Europos tradicinės karatė federacijos (ETKF) viceprezidentas lenkas Wlodzimierzas Kwiecinskis, kuruojantis Baltijos šalis, Kūno kultūros ir sporto departamente (KKSD) susitiko su departamento generaliniu direktoriumi Vytu Nėniumi. Jam buvo pristatytos tradicinės karatė aktualijos bei LTKA noras rengti pasaulio čempionatą.

"LTKA puikiai surengė Europos čempionatą ir, kas reta sporto pasaulyje, po jo neturi skolų, - sakė Kwiecinskis. - Lietuviai varžybas surengė per 2 mėnesius, viskas buvo nuostabu. Dabar galvojame apie 2006 metų pasaulio čempionatą Vilniuje. Nežinau, kas dar norės rengti šias varžybas, tai paaiškės vėliau. Kiekviena šalis turės pristatyti savo planą.

Kalbėjome su KKSD vadovu, ir jis sakė jog 2005-aisiais Vilniuje bus baigta statyti didelė arena. Viešbučiai čia yra puikūs, miestas - nuostabus. Pasaulio čempionatai visada vyksta spalio pradžioje, o tuomet gamta yra labai graži, dar gana šilta. Vilniaus galimybės yra didelės, tai būtų puiki reklama miestui. Didžiausias organizacinis darbas priklausytų LTKA, tačiau prie renginio turi pagal galimybes prisidėti ir Vilniaus valdžia bei KKSD".

Svečio teigimu, pasaulio čempionatas į Lietuvos sostinę pritrauktų apie 400 užsieniečių.

Vasario pradžioje Kwiecinskis ir Dranevičius lankėsi Los Andžele įsikūrusiame karatė institute. Ten LTKA prezidentas apie galimybę rengti pasaulio čempionatą Lietuvoje kalbėjo ir su karatė pasaulyje itin gerbiamu asmeniu - ITKF vadovu Hidetaka Nishiyama.

"Jis sutinka, tačiau sprendimas priimamas ITKF direktorių taryboje, - sakė Dranevičius. - Liepos mėnesį San Diege (JAV) vyksta geriausių pasaulio karatė instruktorių kursai, ten reikia pristatyti savo pasiūlymą. Galutinis sprendimas bus priimtas spalio mėnesį per ITKF kongresą Šveicarijoje".

Savaitgalį Vilniuje vyko ne galimybės rengti pasaulio čempionatą aptarimas. LTKA nariai su svečiais iš užsienio tobulino įgūdžius seminaro pradedantiesiems ir pažengusiems sportininkams metu. Be to, pirmą kartą Lietuvoje buvo surengti teisėjų kursai, kuriuose dalyvavo ir 6 svečiai iš Latvijos.

"Iki šiol profesionalių teisėjų neturėjome, - prisipažino Dranevičius. - Visi kur nors ką nors buvo matę ir teisėjaudavo per varžybas".