"Kai sportininkė per pasaulio čempionatą pagerina Lietuvos rekordą ir pasiekia labai gerų rezultatų, vertinti reikia labai teigiamai, - Skujytės pasirodymą Budapešte komentavo Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris Aleksas Stanislovaitis. Austra Budapešte pagerino sezono asmeninius rezultatus beveik visose rungtyse". 4679 taškus surinkusi lietuvė į priekį užleido tik čempione tapusią portugalę Naide Gomes, kurios sąskaitoje 4759 taškai (geriausias šio sezono pasaulio rezultatas) ir ukrainietę Nataliją Dobrynskają 4727 (Ukrainos rekordas).

Kova dėl medalių šįkart buvo paprastesnė, nes Budapešte vykusiose pirmenybėse neginčijama favorite laikyta pasaulio ir Europos čempionė švedė Carolina Kluft dalyvavo tik šuolio į tolį varžybose.

"Paprastesnės kovos nebuvo, paneigė Stanislovaitis. - Skujytei teko varžytis su 2-ąją ir 3-iąją vietą praeitais metais pasaulio čempionate užėmusiomis sportininkėmis, o 5 varžovės šiais metais parodė geresnius rezultatus už pernai pasiektus geriausius".

Įdomus ir tas faktas, kad pasaulio čempionato uždarosiose patalpose penkiakovės aukso medaliu pasidabinusi Gomes nelaimėjo nė vienos rungties. Portugalei pavyko aplenkti varžoves tik dėl tolygaus rungtyniavimo.

Amerikiečio Cliffo Rovelto treniruojama Skujytė po pirmųjų rungčių nebuvo tarp lyderių. 60 metrų bėgimo rungtyje ji buvo 6-a (8,69 sekundės - asmeninis rekordas), o šuolyje į aukštį - 5-a (179 centimetrai). Į prizininkių trejetą lietuvė ėmė pretenduoti po pergalės trečiojoje - rutulio stūmimo - rungtyje. Tapusi šios rungties nugalėtoja (16 metrų 30 centimetrų - sezono geriausias rezultatas) Skujytė įsitvirtino trečiojoje vietoje ir nebeužleido šios pozicijos. Šuolių į tolį ir 800 metrų bėgimo (2 minutės 20,24 sekundės - sezono geriausias rezultatas) rungtyse lietuvė buvo ketvirta.

"Nenuostabu, kad rutulio stūmimo rungtyje Austrai taip sekėsi. Ši rungtis - jos mėgstamiausia, - sakė Stanislovaitis. - Labai svarbu, kad ji gerai pasirodė šuolio į tolį ir barjerinio bėgimo rungtyje".

Be pasaulio čempionato "bronzos", Skujytė Vengrijoje pasiekė porą rekordų. Lietuvos daugiakovininkė pagerino savo asmeninį šuolių į tolį rekordą. Iki tol ji toliausiai buvo nušokusi 6 metrus 30 centimetrų, o Budapešte jai pavyko pasiekti 6 metrų 38 centimetrų ribą. Negana to, Skujytės surinkta penkiakovės taškų suma tapo nauju Lietuvos rekordu.

Iš karto po pasaulio pirmenybių Lietuvos daugiakovininkė išvyko į JAV, ten tęs rengimąsi Atėnų olimpinėms žaidynėms.

"Trejos olimpinės žaidynės - du aukso medaliai. Jeigu galima ko nors tikėtis Atėnų olimpinėse žaidynėse, tai tik iš lengvaatlečių, tvirtino lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris. - Manau, kad Skujytės vieta olimpiadoje turėtų būti tarp pirmosios ir šeštosios".

Kita Lietuvos atstovė Budapešte bėgikė Agnė Visockaitė-Eggerth 60 metrų bėgimo varžybose pateko į pusfinalį, tačiau savo bėgimo rungtyje finišavo paskutinė - aštunta (7,41 sekundės). Galutinėje įskaitoje ji liko 22-ojoje vietoje. Iš viso šioje rungtyje varžėsi 34 bėgikės. 60 metrų bėgimo varžybų čempiono titulą apgynė 37 metų amerikietė Gail Devers. Jos rezultatas - 7,08 sekundės.