„Kovojant dėl teisės patekti į vieną svarbiausių sporto renginį – Europos vyrų rankinio čempionatą, mūsų rinktinei burtai lėmė labai stiprias komandas. Netrukus išvykoje žaisime su ispanais, vėliau namie – su kroatais ir rumunais. Visos šios rinktinės priklauso pasaulio rankinio elitui, todėl lietuvių laukia įtemptos ir sunkios, tačiau kartu ir įdomios varžybos. Tai nedažnai pasitaikanti proga ir Lietuvos rankinio sirgaliams „gyvai“ stebėti stipriausiųjų varžybas, nes rungtynės vyks Vilniuje“, - sakė Edis Urbanavičius, Lietuvos rankinio federacijos prezidentas.

E. Urbanavičius džiaugiasi, kad namuose žaidžiamos svarbios rankinio rungtynės padės populiarinti sporto šaką šalyje. Tuo tikslu Lietuvos rankinio federacija pasirašė trejų metų bendradarbiavimo sutartį dėl varžybų organizavimo Vilniaus „Siemens arenoje“.

„Mūsų rankinio rinktinės žaidimas jau išaugo iš sporto salių, be to, jai reikia žiūrovų, tribūnų gausmo ir palaikymo, todėl šalies rankinio rinktinė nuo šiol žais arenoje. Tikiu, kad čia ji palaipsniui surinks savo nuolatinių gerbėjų būrį, kurie įkvėps jėgų žaidžiant su stipriausiais. Juk lietuviai moka palaikyti ir sirgti už mėgstamus sportininkus – tai įrodo mūsų krepšinio žaidėjų palaikymas“, - kalbėjo „Siemens arenos“ renginių skyriaus direktorius Juras Vėželis.

Artimiausiose rankinio rungtynėse su kroatais šalies rinktinei atstovaus 17 žaidėjų, iš kurių 14 rungtyniauja užsienio klubiose. Juos treniruoja vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas, jam talkininkauja treneriai Artūras Juškėnas ir Miglius Astrauskas.

„Džiaugiuosi, kad atstovauti Lietuvai sugrįžo stipriausi mūsų rankininkai, dabar žaidžiantys Ispanijos, Vokietijos, Šveicarijos, Austrijos komandose. Tikiu, kad tai įpūs papildomų jėgų mūsų rinktinei ir padės jiems sužaisti stipriausias savo rungtynes“, - sakė rinktinės vyriausiasis treneris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją