„Kovojant dėl teisės patekti į vieną svarbiausių sporto renginį – Europos vyrų rankinio čempionatą, mūsų rinktinei burtai lėmė labai stiprias komandas. Netrukus išvykoje žaisime su ispanais, vėliau namie – su kroatais ir rumunais. Visos šios rinktinės priklauso pasaulio rankinio elitui, todėl lietuvių laukia įtemptos ir sunkios, tačiau kartu ir įdomios varžybos.

Tai nedažnai pasitaikanti proga ir Lietuvos rankinio sirgaliams „gyvai“ stebėti stipriausiųjų pasirodymą, nes rungtynės vyks Vilniuje“, - sakė Edis Urbanavičius, Lietuvos rankinio federacijos prezidentas.

Pasak E. Urbanavičiaus, namuose žaidžiamos svarbios rankinio rungtynės padės populiarinti rankinį šalyje.

„Mūsų rankinio rinktinės žaidimas jau išsaugo iš sporto salių, be to, jai reikia žiūrovų, tribūnų gausmo ir palaikymo, todėl šalies rankinio rinktinė nuo šiol žais arenoje. Tikiu, kad čia ji palaipsniui surinks savo nuolatinių gerbėjų būrį, kurie jai įkvėps jėgų, žaidžiant su stipriausiais. Juk lietuviai moka palaikyti ir sirgti už mėgstamus sportininkus – tai įrodo mūsų krepšinio žaidėjų palaikymas“, - kalbėjo arenos renginių skyriaus direktorius Juras Vėželis.

Artimiausiose rungtynėse su ispanais ir kroatais šalies rinktinei atstovaus 17 žaidėjų, iš kurių 14 priklauso užsienio klubams.

Į Lietuvą grįš Šveicarijos „GC Amicitia“ klubui atstovaujantis vartininkas Arūnas Vaškevičius, Ispanijos „Bidasoa Irun“ ekipos įžaidėjas Aidenas Malašinskas, Austrijos „HIT Innsbruck“ klubo dešiniojo krašto žaidėjas Andrius Račkauskas ir kiti. Juos treniruos Gintaras Savukynas, o jam talkininkaus Artūras Juškėnas ir Miglius Astrauskas.

„Džiaugiuosi, kad atstovauti Lietuvai sugrįžo stipriausi mūsų rankininkai, dabar žaidžiantys Ispanijos, Vokietijos, Šveicarijos, Austrijos komandose. Tikiu, kad tai įpūs papildomų jėgų mūsų rinktinei ir padės jiems sužaisti geriausias savo rungtynes.

Mūsų rinktinėje žaidžia daug jaunų ir energingų sportininkų, todėl manau, kad jiems tikrai nepristigs ryžto nukauti priešininkus“, - sakė vyriausiasis treneris G. Savukynas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją