„Šiemet tiek daug Jūsų įvardinote Lietuvą kaip pasaulinę valstybę, kuri turi daug gražių, stiprių ir galingų žmonių, galinčių laimėti aukščiausius apdovanojimus visame pasaulyje. Didžiuojamės Jumis, kad ir nelengvomis sąlygomis sugebėjote pasiekti tiek daug, kad garsinote Lietuvą, ją vienijote ir buvote mums visiems pasiaukojimo, darbštumo, gebėjimo susikaupti ir siekti tikslo pavyzdys“, - į sporto žmones kreipėsi prezidentė D. Grybauskaitė.

Šalies vadovė pastebėjo, kad siekti sporto aukštumų šįmet nebuvo kliūtis nei sunkmetis, nei pinigų stoka – pasak D. Grybauskaitės, daug lemia meilė tėvynei ir patriotizmas. Prezidentė valstybės ir visų žmonių vardu sportininkams dėkojo už Lietuvos vardo garsinimą ir vienijimą.

„Sportininkai parodė pasauliui, kas yra lietuvis“, - kalbėjo D. Grybauskaitė.

Sportininkams – apdovanojimai, prezidentei – skulptūra

Valstybės ordinai ir medaliai skirti 2010 m. pasaulio vyrų krepšinio čempionato bronzos medalio laimėtojai Lietuvos rinktinei, Europos lengvosios atletikos čempionato maratono bėgimo čempionato aukso medalio laimėtojai Živilei Balčiūnaitei, pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionato asmeninių varžybų sidabro medalio laimėtojai ir mišrių komandų varžybų bronzos medalio laimėtojai Donatai Rimšaitei, pasaulio ir Europos čempionatuose medalius laimėjusiems dviratininkams, penkiakovininkams, irkluotojams.

Valstybiniais apdovanojimais pagerbti neįgaliųjų įvairių sporto šakų Europos ir pasaulio čempionatų laimėtojai ir jų treneriai. Atsiimti padėkų ėjo stipruolis Žydrūnas Savickas, sportinių šokių ansamblis „Žuvėdra“, pasaulio jaunimo disko metimo čempionas Andrius Gudžius ir būrys kitų.

Tiesa, ne visi sportininkai penktadienį galėjo atvykti atsiimti valstybės apdovanojimų ir padėkų – jiems apdovanojimai bus įteikti asmeniškai.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas D. Grybauskaitei padovanojo prie „Siemens arenos“ stovinčios Tado Gutausko skulptūros Lietuvos krepšiniui kopiją.

Atsidėkodama šalies vadovė prisiminė pati kultivavusi krepšinį ir kovos menus – D. Grybauskaitės teigimu, sporte įgytos savybės padeda ir prezidentaujant.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją