Artimiausios Ž. Balčiūnaitės varžybos – rugsėjo 4 dieną Vingio parke vyksiantis jos vardo bėgimas, vėliau - septintas tarptautinis Vilniaus maratonas bei vienas iš didžiųjų pasaulio maratonų JAV arba Frankfurte.

Viešos treniruotės su futbolininkais metu Ž. Balčiūnaitė ir „Žalgirio” vyrai atsakė į susirinkusiųjų bėgimo mėgėjų klausimus bei kartu apsuko ratą aplink Vingio parko estradą.

Labiausiai Ž. Balčiūnaitę ir futbolininkus nustebino mėgėjų klausimas, kaip reikia kvėpuoti bėgimo metu. Visiems susirinkusiems bėgimo entuziastams tapo staigmena Europos čempionės prisipažinimas, kad maratono metu reikia kvėpuoti per burną.

„Tai ne plaukimas, kuomet reikia įkvėpti kas kelis grybšnius. Visi bėgikai privalo kvėpuoti per burną”.

Ž. Balčiūnaitė taip pat susirinkusiems panaikino mitą, kad masinių bėgimų trasose dažniausiai sportininkai maitinasi bananais.

„Dažniausiai bėgdama maratoną geriu energetinius gėrimus, kurių sudėties neišduosiu, bet bananų nevalgau niekada, nes skauda šonus. Tačiau mėgėjams patarčiau klausyti savo organizmo ir maitintis trasoje pagal jų pačių poreikius. Taip pat maitintis maratone reikia reguliariai, tai yra kiekviename maitinimo punkte”, – teigė Živilė.

Pasidomėjus apie Europos čempionės avalynę, Živilė teigė, kad treniruotėms naujų batelių jai užtenka maždaug 600 kilometrų atstumui, o per savaitę ji nubėga per 200 kilometrų.

„O maratono avalynės užtenka tik 1–3 varžyboms, po to jau tenka batelius išmesti”, – juokėsi Ž. Balčiūnaitė.

Paklausti, kas juos sieja su maratonu „Žalgirio” vyrai juokavo, kad tai gera treniruotė prieš būsimas varžybas. Futbolininkai teigė, kad visa komanda bėgs Vilniaus mini maratone, o labiausiai „prasikaltęs” žaidėjas bėgs pusmaratonį.

Tarp susirinkusių bėgimo mėgėjų labiausiai išsiskyrė 71-erių Sigitas Navagruckas. Jis Vilniaus maratone vis dar bijo įveikti visą distanciją, bet žurnalistams pažadėjo, kad sulaukęs 75-erių mėgins įveikti maratoną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją