Naktiniu vadinamas etapas regatos dalyvius ypač išvargino. „Etapas buvo labai permainingas – su staigiais vėjo gūsiais arba visišku štiliu, vėjo krypties pasikeitimais. Kai kas neišvengė ir seklumų, brakonierių tinklų, plyšo burės“, - sakė Lietuvos buriuotojų sąjungos generalinis sekretorius Linas Tamkvaitis.

Etapas ypač sudėtingas buvo dėl to, kad šįkart – vos antrą sykį per 43-ejus regatos gyvavimo metus – buriuotojai neplaukė į Rusijos vandenis. Leidimas kirsti vandens sieną duotas tik Lietuvos jachtoms, o „Kuršių marių“ regatoje dalyvauja po dvi latvių ir estų įgulas.

„Kai buvo galimybė įplaukti į Rusijos vandenis, naktinio plaukimo distancija išsitęsdavo per visas marias ir ji buvo paprastesnė. Šįsyk galimybės plaukti į Kaliningrado sritį nebuvo, bet norėjome, kad etapo ilgis būtų toks pats, kaip ankstesniais metais, o Lietuvai priklausančiose mariose nėra tiek vietos, buvome priversti daryti kilpas, trikampius ir panašiai, todėl distancija buvo gana sudėtinga. Kai kam gal ir galva susisuko“, - pasakojo L. Tamkvaitis.

Dėl nuolatinių distancijos kilpų ir vėjo, kuris buvo toks permainingas, su kokiu nuolatiniai tradicinės regatos dalyviai seniai nebuvo susidūrę, kai kurie rezultatai antrajame etape buvo kiek netikėti.

Klaipėdoje startavusių ir Nidoje finišavusių jachtų teisėjai laukė per naktį. Po antrojo etapo 60-ties regatoje dalyvaujančių jachtų įguloms – poilsio diena.

Po antrojo etapo Kuršių marių regatoje savo grupėse pirmąsias vietas pagal perskaičiuotą laiką (*) užėmė (jachtų grupė, jachtos pavadinimas, kapitonas, miestas):

0 grupė:

1. „Arabela“, Raimondas Šiugždinis, Kaunas
2. „Levante“, Tauras Rymonis, Kaunas
3. „Raganosis“, Saulius Pajarskas, Kaunas

I grupė:

1. „Katarina Jee“, Mart Tamm, Kuressaare (Estija)
2. „Baltas“, Gintaras Vaičiūnas, Klaipėda
3. „Marius BMW“, Gintautas Mincė, Kaunas

II grupė:

1. „X'as“, Sergejus Moliakovas, Klaipėda
2. „Baraka“, Rimantas Stropus, Klaipėda
3. „Kirkė“, Andrius Virbickas, Vilnius

III grupė:

1. „Nida“, Arūnas Burkšas, Neringa
2. „Banga“, Aistis Kalanavičius, Kaunas
3. „Suominis“, Edmundas Gylys, Klaipėda

IV grupė:

1. „Vasara“, Vilius Roškus, Vilnius
2. „Vėtra“, Linas Baublys, Vilnius
3. „Ūrus&Ko Vėjas Plius“, Vaclovas Baravykas, Vilnius

V grupė:

1. „Tango“, Aidas Narbutas, Kaunas
2. „Terra“, Gintaras Klemensas Kalonaitis, Kaunas
3. „Tigra“, Darius Kašėta, Vilnius

VI grupė:

1. „Verdenė“, Gražvydas Lukoševičius, Kaunas
2. „Vilma“, Vytis Dedonis, Vilnius
3. „13“, Kęstutis Rutkauskas, Kaunas

VII 1-a grupė:

1. „Nerija“, Andrius Končius, Vilnius
2. „Šatrija“, Artūras Letkauskas, Klaipėda
3. „Phoenix“, Ričardas Malkevičius, Kaunas

VII 2-a grupė:

1. „Aphrodite“, Anatolij Dmitriščiuk, Klaipėda
2. „Pastiche“, Artūras Daugulis, Vilnius.

(*) „Pagal perskaičiuotą laiką“ reiškia tai, kad kiekvienos jachtos distancijoje sugaištas laikas yra koreguojamas, atsižvelgiant į jachtos ypatybes. Pagal „ORC Club“ ir „ORC International“ matavimus, jachtoms suteikiamas sportinis balas (koeficientas), iš kurio dauginamas realiai sugaištas distancijoje laikas ir gaunamas perskaičiuotas laikas.

Taip suvienodinamos skirtingų jachtų galimybės ir akcentuojamas sportininkų meistriškumas, o ne laivų techniniai parametrai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją