"Sveikinu jaunuosius krepšininkus ir jų trenerį Kazį Maksvytį, viso čempionato metu demonstravusius nepaprastą meistriškumą ir padovanojusiems Lietuvai daugybę pergalingų akimirkų. Esu tikra, kad Europos pirmenybių auksas - tik pergalių ir kelio į didžiojo krepšinio pasaulį pradžia", - sveikinime jauniesiems krepšininkams teigia prezidentė.

D. Grybauskaitė pranešime spaudai sakė, kad Ž. Balčiūnaitės pergalė Europos čempionate itin svarbi visam Lietuvos sportui.

"Sveikinu ir dėkoju už šį svarų laimėjimą, kuo geriausios asmeninės kloties Jums, įspūdingų tolesnių sportinių laimėjimų. Linkiu ir ateityje garsinti Lietuvos vardą pasaulyje!", - sakoma valstybės vadovės sveikinime lengvaatletei.

Lietuvos jaunių vaikinų krepšinio rinktinė sekmadienį tapo Europos jaunių (iki 18 metų) čempione. Finale jaunieji Lietuvos krepšininkai 29-ių taškų skirtumu - 90:61 - sutriuškino bendraamžius iš Rusijos.

31-erių Ž. Balčiūnaitė aukso medalį iškovojo šeštadienį Ispanijoje vykstančiame Europos čempionate moterų maratono bėgime.

Lietuvos ilgų nuotolių bėgikė distanciją įveikė per 2 valandas 31 minutę 14 sekundžių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją