Jau pirmuoju bandymu finale krito senasis Z. Sendriūtės rekordas (60,21 m), kai lietuvė diską numetė 60,48 m. Antruoju mėginimu diskas skriejo 57,20, trečiuoju – 59,47, ketvirtuoju 57,89, o penktuoju – 57,01 metro.

Aukso medalį iškovojo Kroatijos sportininkė Sandra Perkovič (64,67 m). Sidabro apdovanojimas atiteko rumunei Nicoletai Grasu (63,48), bronzos – Lenkijos disko metikei Joannai Wisniewskai (62,37 m).

Iki ketvirtųjų metimų Z. Sendriūtės rezultatas buvo trečias, ir tik vėliau jį pagerino J. Wisniewska ir rusė Natalija Sadova.

Prieš ketverius metus Švedijoje vykusiose Senojo žemyno pirmenybėse Z. Sendriūtė buvo 18-ta.

„Esu truputį nusivylusi, kad varžovės sugebėjo aplenkti, – iškart po finalo svetainei lengvoji.lt neslėpė Zinaida. – Ar galvojau apie medalį? Galvojau, kad tik varžovės neaplenktų. Iki trečios vietos buvo toloka. Šešiasdešimt trys metrai – dar man reikia padirbėti.“

Iki šiol didžiausias Z. Sendriūtės pasiekimas buvo 6 vieta Europos jaunimo (iki 23 metų) čempionate. Barselonoje iškovota penkta vieta, anot disko metikės, suteiks jai pasitikėjimo.

„Europos jaunimo iki 20 metų čempionate buvau septinta, iki 23 metų - šešta, o tarp suaugusiųjų – penkta. Gal nereiks ilgai laukti, kol pakilsiu dar aukščiau“, – šypsodamasi kalbėjo Zinaida.

Nors pirmas bandymas lietuvei atvėrė kelią tarp lyderių, disko metikė teigė, kad kartu tai ir išmušė iš vėžių: „Gal truputį per daug numečiau. Geriau būtų buvę trečiu ar ketvirtu bandymu tokį rezultatą pasiekti, tada galėtum toliau dirbti. Dabar iškart kirto per smegenis. Tiesa, šiame sezone man dažniausiai ir būdavo pirmas arba antras geriausi metimai“.

Puikus pasirodymas Europos čempionate pridės Z. Sendriūtei pasitikėjimo savo jėgomis. „Pasitikėjimo prideda ne tik Europos čempionate užimta penkta vieta, bet ir kiekviena akimirka, kai tarptautinėse varžybose pavyksta aplenkti elitui priklausančias varžoves. Su kiekvienu tokiu faktu augi, laipteliu kyli aukštyn ir aukštyn“, – teigia kol kas aukščiausią vietą tarp lietuvių Barselonos vyksiančiame Europos čempionate iškovojusi Z. Sendriūtė.

Iki šiol Europos čempionatuose iš mūsų disko metikių geriausiai sekėsi Galinai Murašovai 1982 metais (šešta vieta).

Finale Barselonoje dalyvavo 12 sportininkių.

Atrankos varžybose antradienį Lietuvos sportininkės mestas diskas skriejo 58,98 metro ir ji taip pat buvo penkta.

Moterų disko metimo varžybų finalo rezultatai: (vieta, sportininkė, šalis, rezultatas)


1. Sandra Perkovič (Kroatija) 64,67 m
2. Nicoleta Grasu (Rumunija) 63,48
3. Joanna Wisniewska (Lenkija) 62,37
4. Natalija Sadova (Rusija) 61,20
5. Zinaida Sendriūtė (Lietuva) 60,70
6. Dragana Tomaševič (Serbija) 60,10
7. Sabine Rumpf (Vokietija) 58,89
8. Nadine Mueller (Vokietija) 57,78
9. Monique Jansen (Olandija) 56,29
10. Svetlana Saikina (Rusija) 56,09
11. Anna Soederberg (Švedija) 55,60
12. Wioletta Potepa (Lenkija) 55,48

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją