Antradienį Budapešte startuosiančiame pasaulio imtynių jaunimo čempionate jėgas išmėgins penki Lietuvos „klasikai“, trys „laisvūnai“ ir dvi moterų imtynių atstovės.

Pirmadienį per burtų traukimo ritualą savo varžovus sužinojo Julius Matuzevičius ir Vilius Laurinaitis.

Svorio kategorijoje iki 74 kilogramų J. Matuzevičiaus varžovas bus Vojtiechas Jakusas iš Slovakijos. Šiame svoryje galynėsis net 37 atletai.

Kiek „kietesnis“ yra V. Laurinaičio varžovas. Bulgaras Huseinas Fetka Huseinas pirmą rimtesnį titulą iškovojo prieš dvejus metus, kai Europos jaunių čempionate laimėjo „bronzą“. Iš viso svorio kategorijoje iki 96 kilogramų varžysis 27 imtynininkai.

Abu Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtiniai debiutuoja jaunimo amžiaus grupėje. Abiejų atletų pasiekimai vienodi – ir Vilius, ir Julius yra du kartus užėmę penktąsias vietas Europos jaunių čempionatuose.

Beje, abu sportininkai nedalyvavo prieš tris savaites vykusiame Europos jaunimo čempionate. Vilius negalėjo kovoti dėl kojos traumos, o Julius trenerių sprendimu užleido vietą treniruočių partneriui Laimonui Gečui.

„Tai buvo strateginis sumanymas – Laimonas ir Julius yra lygiaverčiai varžovai, todėl nusprendėme suteikti šansą abiem atletam“, - savo sprendimą komentavo rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas.

Antradienį vakare savo varžovus sužinos Ramūnas Dagys (55 kg), Eivydas Sekus (66 kg) ir sunkiasvoris Marijus Grygelis (120 kg).

Laisvųjų imtynių imtynių turnyre kovos Titas Grišius (55 kg), Arnas Draugelis (66 kg) ir Igoris Fiodorovas (96 kg).

Moterų imtynių čempionate startuos Sima Žiogaitė (51 kg) ir Indrė Bubelytė (55 kg), informuoja Lietuvos imtynių federacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją