S. Dariaus ir S. Girėno stadione varžysis pajėgiausi Lietuvos lengvaatlečiai, išskyrus maratono ir sportinio ėjimo atstovus. Lietuvos čempionate ir jaunimo pirmenybėse pagal nuostatus galės dalyvauti tik sportininkai, įvykdę nustatytus kvalifikacinius normatyvus. Kai kuriems atletams tai bus paskutinė galimybė pelnyti ar patvirtinti kelialapius į Europos čempionatą, teigiama pranešime žiniasklaidai.

Disko metimo sektoriuje išvysime visus pajėgiausius Lietuvos metikus: Virgilijų Alekną, Aleksą Abromavičių, Andrių Gudžių, Giedrių Šakinį. Bėgimo takelyje pamatysime pajėgiausią šių metų Lietuvos bėgikę, pasaulio uždarų patalpų čempionato finalininkę Eglę Balčiūnaitę, sprinto meistrus Liną Grinčikaitę ir Rytį Sakalauską, kuris jau išsigydė traumą ir ruošiasi startams Barselonoje.

Dėl čempionato apdovanojimų kovos Austra Skujytė, Vitalijus Kozlovas, Sonata Tamošaitytė, Zinaida Sendriūtė, Mantas Šilkauskas, Darius Draudvila ir kiti mūsų lengvosios atletikos lyderiai.

Pasaulio jaunimo čempionate dalyvaus 4 Lietuvos lengvaatlečiai: A. Palšytė (šuolis į aukštį), A. Gudžius ir Mažvydas Butkus (disko metimas) bei Nerijus Lučkauskas (ieties metimas). Su jų pasirodymu siejamos nemažos viltys.

Airinė ir Andrius šiuo metu geriausių sezono pasaulio lengvaatlečių sąrašuose jaunimo grupėje užima pirmas vietas. Šie sportininkai, prieš išvykdami į tolimą kelionę, taip pat išbandys jėgas Kaune. Jaunoji šuolininkė A. Palšytė iš Kanados skris tiesiai į Barseloną ir startuos Europos čempionate.

Kaune pamatysime ir jaunuosius lengvaatlečius, gegužės mėnesį Maskvoje iškovojusius kelialapius į I jaunimo olimpines žaidynes Singapūre: Dovilę Dzindzaletaitę (trišuolis), Mantą Jusį ir Laurą Gedminaitę (rutulio stūmimas), Martyną Šedį (kūjo metimas), Marių Simanavičių (ieties metimas).

Lietuvos čempionato atidarymas vyks penktadienį, liepos 9 d., 15.55 val. Pirmąją dieną paaiškės 20 šalies čempionų. Vyks vyrų ir moterų 100, 400, 1500 ir 10000 m bėgimai, barjerininkai kovos 100 (moterys) ir 110 m distancijose (vyrai).

Medalius išsidalins estafečių 4 po 100 m komandos. Sektoriuose rungsis šuolininkai į aukštį ir tolį, rutulio stūmikai ir ieties metikai.

Šeštadienį, 13.15 val., pagal gražią tradiciją pirmieji startuos Lietuvos aklųjų ir silpnaregių bei neįgaliųjų sporto federacijų nariai. Pagrindinės varžybos prasidės 15.05 val.

Kaip ir penktadienį, bus išdalinta 20 medalių komplektų: 200, 800 ir 5000 m bėgimuose, 400 m barjeriniame bėgime, 3000 m kliūtiniame bėgime, estafetėse 4 po 400 m, šuoliuose su kartimi, trišuolyje, disko ir kūjo metimuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją