Aviatoriai varžėsi dėl „Skirnuvos“ firminės, vardinių aviatoriaus Viktoro Drozdovo, Alytaus miesto mero Česlovo Daugėlos ir aeroklubo viršininko Kęstučio Urbanavičiaus taurių.

Kaip „Alytaus gidui“ sakė Alytaus aeroklubo viršininkas K. Urbanavičius, absoliučioje turnyro įskaitoje pirmas buvo Molėtų aeroklubo pilotas Algimantas Raupelis, skraidęs iš TV3 renginių pažįstamu sraigtasparniu.

Antrą ir trečią vietas užėmė latviai Maris Mileris ir Maris Bebrinis, ketvirtas liko alytiškis verslininkas Andrius Stasiukynas.

Varžybas uždarė meistriškumo klasę sraigtasparniu R-44 pademonstravęs Latvijos karinių oro pajėgų vedantysis pilotas Artiomas Nalbandzanas. Kartu su pradedančia sraigtasparnių pilote, alytiške Kristina Stasiukynaite, padangių profesionalas atliko parodomąją programą.

Alytaus ore pasirodė privatūs „sraigtai“, kurie, anot aviacijos specialistų, techninėmis galimybėmis pranoksta daugelio Baltijos šalių kariuomenės, pasienio apsaugos tarnybų turimą viršžeminę techniką.

Vienas iš Alytuje skraidžiusių prabangiųjų ir itin galingų sparnuotųjų „malūnų“ priklauso mūsų kraštiečiui verslininkui Tautvydui Barščiui. T. Barščio turimo „aparato“ ypatumas - įvairiausias oro sąlygas pažaboti sugebanti sukurinė uodega. Kaip „Alytaus gidui“ sakė prisistatyti nenorėjęs aviatorius, minėtojo „sraigto“ kaina rinkoje siekia porą milijonų - ir ne litų, o eurų.

Pirmasis turnyras Alytuje įspūdį paliko tiek Lietuvos, tiek Latvijos sraigtasparnių pilotams. Anot K. Urbanavičiaus, svečiai, atrodo, liko patenkinti varžybų organizavimu.

Panašūs, kaip Alytuje aeroklubai Latvijoje, deja, buvo sunaikinti Nepriklausomybės atkūrimo laikotarpiu. Palaikydami aviacijos entuziasto A. Stasiukyno ir profesonalaus piloto V. Drozdovo sumanymą rengti teminius Baltijos šalių sraigtasparnių sporto turnyrus, latviai pasiūlė tradiciją pratęsti savo šalyje.

Po Latvijos etapo sraigtasparnių turnyrą planuojama sugrąžinti į Alytų. Skirtingai nei pirmasis bandymas, būsimas dangaus „malūnų“ čempionatas turėtų būti skirtas ne tik pilotams, bet ir žiūrovams.