Apie tai ir buvo kalbama trečiadienį Vilniuje surengtoje specialioje spaudos konferencijoje.

„Pavyko surinkti pajėgiausias žaidėjas. Retai taip būna, kad sukviestume visas, kurių pageidauja treneris. Ši sudėtis yra beveik optimali ir gali kautis su varžovėmis. Namuose reikia laimėti viską, – sakė Lietuvos rankinio federacijos (LRF) prezidentas Edis Urbanavičius. – Pasirengimas vyko dvejopai, vienos rankininkės rengėsi pagal sistemą, o legionierės stovyklauja tik nuo pirmadienio (kovo 29 d., - DELFI).“

Paprašytas paaiškinti, ką reiškia rengtis „pagal sistemą“, LRF vadovas pateikė teigiamą šalies vyrų rinktinės pavyzdį.

„Sistema“ – tai pasirengimas iki varžybų pradžios, kai organizuojamos stovyklos, žaidžiamos draugiškos ir kontrolinės rungtynės. Taip jau rengiasi Lietuvos vyrų rinktinė, tokiu pat principu turėtų dirbti ir moterys“, – pabrėžė E. Urbanavičius.

Treneris R.Mikalauskas: trauktis neturime kur

Lietuvos moterų rinktinės treneris Rimantas Mikalauskas savo auklėtinių ir olandžių galimybes trečiadienio mače vertina 50 prieš 50.

„Olandės moka žaisti rankinį. Šansus vertinu 50 prieš 50. Rezultatas priklausys nuo mūsų nusiteikimo. Kartais net ir namų sienos pakiša koją. Kadangi rungtynės su olandėmis labai svarbios, todėl tvyros įtampa. Trauktis neturime kur. Privalome laimėti ir namuose, ir Olandijoje“, - teigė R. Mikalauskas.

Pasak rinktinės stratego, ekipos sudėtyje trūkta tik dviejų rankininkių.

„Aušra Stankutė neatvyko iš Graikijos, o Agnietė Grigaitė – iš Austrijos, bet jos neatsisako ateityje atstovauti komandai. Jų labai trūks, bet su esančia sudėtimi bandysime dėti tašką aikštelėje. Laimė, visos merginos sveikos ir jokių traumų nėra“, – kalbėjo R. Mikalauskas.

Rinktinės kapitonė J.Jankaitienė: tos pergalės labai reikia

Lietuvos rinktinės kapitonė Jūratė Jankaitienė, žaidžianti Kipro klube, pripažįsta, kad pergalė Kaune trečiadienį labai reikalinga.

„Mums labai nepasisekė praėjusį rudenį. Norime ir turime tikslą laimėti. Šios pergalės mums labai reikia. Žinome, kad susirinkome žaisti už Lietuvą. Jei turėsime galvas ant pečių – bus ir pergalė, – sėkmės sudėtines dalis vardino rinktinės kapitonė. – Klubas į stovyklą neišleido, sekmadienį dar žaidžiau Kipro čempionato rungtynes, o paskui vykau į rinktinę.“

B.Stellbrink: žaisti Kaune – didelis pliusas

Viena Lietuvos rinktinės lyderių, Vokietijos „Frisch auf Goeppingen“ klubo žaidėja Birutė Stellbrink yra kilusi iš Garliavos, todėl jai Kauno sporto halė yra lyg namų arena.

„Žaisti Kaune yra didelis pliusas, o man asmeniškai dar daugiau emocijų, nes Halė yra ypatinga vieta. Tie, kurie matė mus rungtyniaujančias Panevėžyje, dabar Kaune galės įsitikinti, kad mes tikrai galime kovoti. Blogiau, kaip su kroatėmis žaisti neįmanoma, – prisiminė B. Stellbrink. – Žinau, kad keturios olandės rungtyniauja Vokietijos aukščiausioje lygoje. Mane klubas išleidžia į rinktinę be problemų, tik prašo grįžti be traumų.“

L.Bernatavičiūtė: klubas spyriojosi mane išleisti į rinktinę

Geriausia 2009 m. Lietuvos rankininke išrinkta Vengrijos klube „ALCOA FKC Szekesfehervar“ rungtyniaujanti Laima Bernatavičiūtė giria rinktinės draugių kovingumą.

„Visos merginos trečiadienį tikrai kovos. Mes nusiteikusios labai kovingai, namų sienos mums turėtų padėti, todėl reikia laukti pergalės, – mano L. Bernatavičiūtė. – Klubas spyriojosi mane išleisti į rinktinę. Kadangi esu komandos lyderė, juos neramina mano kelionės į Lietuvą. Klubo vadovai vis klausia, ar esu įsitikinusi, kad man tikrai verta grįžti.“

Olandės atvyko su nuotykiais

Lietuvių varžovės olandės atvykti į mūsų šalį vėlavo parą. Jos skrido grupėmis, su persėdimais, skirtingais lėktuvais ir reisais, tautiečių laiku nepavyko pasitikti net Nyderlandų ambasados darbuotojams Vilniuje. Tačiau tai nemenkina priešininkių pajėgumo.

„Žinome olandžių žaidimo braižą, jos greitos, techniškos, priima nestandartinius sprendimus, išnaudoja varžovių klaidas greitais įvarčiais ir moka išnaudoti priešininkių silpnąsias puses“, – priešininkes vertino R. Mikalauskas.

Lietuvos rinktinės likimas – ir kroačių rankose

Lietuvos rinktinės likimas kovoje dėl kelialapio į Europos čempionatą priklauso ne tik nuo mūsų merginų. Trečiadienį tuo pat metu susitiks grupės lyderė Kroatija (2 pergalės) ir antrą vietą užimanti Makedonija (1 pergalė ir 1 lygiosios). Mūsiškėms būtinos dvi kroačių pergalės prieš varžoves.

„Ar nebus susitarimų? Nežinau. Tai dvi valstybės iš buvusios Jugoslavijos. Ar jos sesės, ar priešės – nežinau? Kas gali duoti garantiją, kad jos nesusitars? Bet aš šito nesakiau... Seksime įvykius Kroatijoje“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris R. Mikalauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją