„Nuotaikos prieš pasaulio čempionatą geros, žiūrėsime, kaip mes ten aklimatizuosimės. Lietuvoje dabar beveik 20 laipsnių šalčio, o Katare – 30 laipsnių karščio. Neaišku, kaip mums ten pavyks. Šiaip esame pasirengę, nors aukščiau bambos neiššoksime“, – DELFI sakė Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės vadovas ir sprinterės L. Grinčikaitės treneris E. Norvilas.

Tai, kad pasaulio uždarų patalpų čempionate Dohoje dalyvaus penki mūsų šalies atletai, buvo nutarta vasario 20 d. Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) Tarybos posėdyje Klaipėdoje, po uostamiestyje pasibaigusio Lietuvos lengvosios atletikos žiemos čempionato.

„Sportininkai atrinkti pagal tai, kas įvykdė normatyvus ir pagal federacijos piniginės storį, – atvirai kalba rinktinės vadovas. – Rėmėmės ne tik varžybose Klaipėdoje pasiektais, bet ir ankstesniais rezultatais.“

Medalių Dohos arenoje lietuviai iškovoti nesitiki.

„Ne, medalius pasaulio čempionate iškovoti yra nerealu. Aš manau, kad visų mūsų lengvaatlečių galimybės yra sunkiai spėjamos. Svarbu, kaip pasiseks. Gali nustebinti ketvirtas iš ketverių varžybas šį sezoną laimėjusi A. Palšytė, jei peršoks į 182 cm aukštį iškeltą kartelę.

Planetos pirmenybėse konkurencija bus labai didelė, nes į varžybas Katare suvažiuos visi pajėgiausi pasaulio sportininkai. Mūsiškiai visi yra jauni, išskyrus labiausiai patyrusią Austrą. Lietuviai yra ką tik peržengę jaunimo amžiaus (iki 23-ejų metų) ribą ar dar jaunesni. Faktiškai važiuoja jaunimo rinktinė“, – DELFI pasakojo E. Norvilas

Savo auklėtinei L. Grinčikaitei 60 m bėgimo rungtyje komandos vadovas prognozuoja pateikimą į kitą etapą – pusfinalį, o A. Skujytės būsimo pasirodymo nesiryžta vertinti.

„Jei Lina nuotolį įveiks greičiau, kaip per 7,40 sekundės – bus viskas gerai. Ji normatyvą šiais metais jau įvykdė kokius šešis kartus. Tokiu rezultatu mes būsime patenkinti. Austros pasirodymo negalėčiau prognozuoti“, – dėsto E. Norvilas.

A. Skujytė Lietuvos pirmenybėse rutulį nustūmė 17,63 m, apgynė čempionės titulą, pasiekė savo geriausią rezultatą maniežuose (stadionuose yra du kartus stūmusi toliau) ir tai buvo geriausias rezultatas Lietuvoje šį sezoną.

Likus kelioms dienoms iki svarbių startų Katare visi Lietuvos rinktinės nariai yra sveiki.

„Taip, visi yra sveiki ir pasaulio čempionatui pasirengę“, – DELFI patikino E. Norvilas.

Tai bus jau dešimtas uždarų patalpų pasaulio čempionatas, kuriame dalyvaus Lietuvos komanda. Iki šiol didžiausia mūsų delegacija (6 sportininkai) buvo 1993 metais Toronte (Kanada), o kituose čempionatuose startuodavo 1-3 lietuviai.

L. Grinčikaitei ir A. Skujytei tai bus trečiasis čempionatas, o likusieji mūsų šalies sportininkai – debiutuos planetos pirmenybėse.

Lietuvos rinktinės narių rezultatai šalies žiemos čempionate:

60 m bėgimas

Lina Grinčikaitė – 7,41 sek.

800 m bėgimas

Eglė Balčiūnaitė - 2:05.33

800 m bėgimas

Vitalijus Kozlovas 1:51.72

Šuoliai į aukštį

Airinė Palšytė - 181 cm

Rutulio stūmimas

Austra Skujytė - 17,63 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją