R. Berankis pakilo į rekordines aukštumas Tenisininkų profesionalų asociacijos (ATP) reitinge ir dabar užima 198-ąją vietą.

„Tai žinoma, žaisiu Deviso taurės mačą, – visas abejones dėl to, kad turnyre Amerikoje patirta trauma gali sutrukdyti atstovauti Lietuvos rinktinei, iš karto paneigė R. Berankis. – Dabar nesergu, kaip praėjusį sezoną ir jaučiuosi gerai. Jokia padidinta atsakomybė, kad esu rinktinės lyderis - neslegia.“

Lietuvos komandos lyderis ragino žiūrovus palaikyti mūsų šalies rinktinę.

„Žiauriai padeda žiūrovai. Man asmeniškai – tai ypatingai. Publikos palaikymas Deviso taurės mačuose yra svarbesnis, negu paprastuose susitikimuose“, – aistruolius padėti Lietuvos komandai ragino tenisininkas.

R. Berankis nesureikšmina fakto, kad Vilniuje jam neteks susitikti su trečiąja pasaulio rakete škotu Andy Murray‘umi, kuris britams neatstovaus.

„Smagu būtų buvę žaisti su A. Murray‘umi, bet kita vertus, mums padaugėjo šansų nugalėti britus. Aš pats iš kitų varžovų prieš dvejus metus Kanadoje esu žaidęs su Danu Evansu ir pavyko prieš jį laimėti. Jis pasižymi tuo, kad nėra labai agresyvus puolime, bet labai patikimai ginasi“.

R. Berankis prisiminė, kad po įsimintinos dvikovos ketvirtfinalyje („ ATP World Tour serijos SAP Open“ turnyre) su septintąja pasaulio rakete ispanu Fernando Verdasco (3:6, 6:7) sulaukė didžiulio žiniasklaidos dėmesio.

„Buvo daugybė interviu. Žaidimas su F. Verdasco labai skiriasi nuo kovų su žemesnio reitingo tenisininkais. F. Verdasco pelnė taškus, kada norėjo ir kada jam to labiausiai reikėjo, provokavo mano klaidas“, – pabrėžė R. Berankis.

R. Balžekas: reitingai nieko nereiškia

„Mes esame nusiteikę kovingai. Su R. Berankiu ką tik grįžome iš turnyrų Amerikoje. Ten pasiekti rezultatai mus tenkina. Ričardas dabar atlieka procedūras, gydosi nugarą. Manau, kad mačui su britais būsime visiškai pasirengę“, – sako Lietuvos rinktinės kapitonas ir R. Berankio treneris Remigijus Balžekas.

Britų komandą, be jau minėtos 257-osios pasaulio raketės 19-mečio D. Evanso, taip pat sudaro 252-oji pasaulio raketė 23-ejų metų Jamesas Wardas ir 36-asis pagal reitingą dvejetas pasaulyje – 26-erių metų Kenas Skupski bei 25-erių metų Colinas Flemingas.

„Varžovų reitingas šiek tiek mažesnis, bet tai neturi jokios reikšmės. Abiejų komandų jėgos iš principo apylygės, tik britų dvejetas pajėgesnis.

Mes pagrindinio rezultato tikimės iš vienetų susitikimų. Viskas paaiškės po pirmosios dienos, priklausomai nuo rezultato. Kas žais vienetus, o kas dvejetus – spręsime likus valandai iki mačo pradžios. Ričardą ir Lauryną planuojame vienetams“, – galimus planus atskleidė R. Balžekas.

Lietuvos rinktinė – pati jauniausia Deviso taurės turnyrų istorijoje. 19-mečiui R. Berankiui (198), 18-mečiui L. Grigeliui (523), 17-mečiui D. Šakiniui (858) ir atrankos susitikimą dėl vietos rinktinėje laimėjusiam 15-mečiui Lukui Mugevičiui mūšis su britais bus rimtas iššūkis.

„Ričardas jau yra pasikaustęs žaidėjas, Dovydas pelnė taškus praėjusių metų mače su Gruzija, Laurynas – geras tenisininkas, Luko vaidmuo rinktinėje šįkart bus simbolinis, bet ateityje jis taps visaverčiu Lietuvos rinktinės nariu“, – savo auklėtinių galimybes vertino R. Balžekas.

Lietuvos rinktinės kapitonas žino pergalės prieš britus sudėtines dalis.

„Nusiteikimas (kovai), atsidavimas komandai ir šaliai. Čia juk reikia iškovoti pergalę ir tiek. Stengsimės nugalėti varžovus, o kaip bus matysime. Čia – sportas, o teniso kamuoliukas apvalus“.

Lietuvos teniso vadovai: iš jaunos komandos tikimės gero reginio

Lietuvos teniso sąjungos (LTS) garbės prezidentas Darius Mockus tikisi mūsų šalies jaunųjų tenisininkų sėkmės.

„Tikimės mūsų jaunųjų sportininkų sėkmės. Pergalės atveju, esame jiems parengę ir staigmeną. Manome, kad pavyks surinkti pačią didžiausią auditoriją tarp II grupės visų dvikovų“, – kalbėjo D. Mockus.

LTS vadovų nuomone, milžiniškas skirtumas tarp Didžiosios Britanijos teniso federacijos metinio biudžeto (30 mln. svarų sterlingų) ir mūsų šalies tenisui skiriamų lėšų (100 tūkst. litų) neturės lemiamos įtakos dvikovos baigčiai.

„Pasirengimas mačui vyksta sėkmingai, komanda sukomplektuota, o bazė parengta. Palaikome nuolatinį ryšį su Tarptautine teniso federacija (ITF) ir D. Britanijos teniso federacijos atstovais, kurių delegacija bus itin gausi – 15 oficialių asmenų su žmonomis. Papildomų ir išskirtinių reikalavimų britai neturėjo. Jie tik pageidavo turėti atskirą kortą treniruotėms, kad nereikėtų derinti grafiko“, – paaiškino LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

D. Britanijos ir Lietuvos teniso rinktinės tarpusavyje susitiks pirmą kartą. Šio poros nugalėtojai antrajame etape išvykoje liepos mėnesį susitiks Airijos ir Turkijos dvikovos laimėtojais. Pralaimėjusios ekipos toliau varžysis dėl išlikimo II grupėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją