Pirmąsias rungtynes Lietuvos rankininkai birželio 12 arba 13 dieną žais
svečiuose, o atsakomasis susitikimas birželio 19 arba 20 dieną bus
žaidžiamas Lietuvoje.

Kitos atkrintamųjų varžybų poros:

Austrija - Olandija
Slovėnija - Vengrija
Vokietija - Graikija
Slovakija - Ukraina
Serbija - Čekija
Rumunija - Rusija
Danija - Šveicarija
Portugalija - Ispanija

2011 metų sausio 13-30 dienomis Švedijoje vyksiančiose planetos rankinio
pirmenybėse vietas jau užsitikrino Švedijos (šeimininkė), Prancūzijos
(čempionė), Kroatijos, Islandijos ir Lenkijos rinktinės.

„Burtus vertinu normaliai, kadangi visos Europos čempionate dalyvavusios rinktinės yra aukščiausio lygio. Kad ir kurią rinktinę būtų lėmę burtai, žinojome, kad tai bus labai stiprus varžovas. Mūsų tikslas išlieka toks, kaip ir minėjau anksčiau prieš atrankos grupės varžybas: atkrintamosiose varžybose nugalėti vieną iš rankinio elito komandų ir patekti į pasaulio čempionatą. Šiandienai tai yra Norvegijos rinktinė“, – burtus komentavo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas.

„Ši rinktinė pastaraisiais metais dalyvauja pagrindinių varžybų – Europos ir pasaulio čempionatų - finaluose ir kovoja dėl aukščiausių vietų. Savo komandoje norvegai turi daug pajėgių rankininkų, rungtyniaujančių stipriausiose Europos lygose bei klubuose: Borge Lundas („THW Kiel“), Bjarte Myrholas („Rhein-Neckar Lowen“), Steinaras Ege (
„Copenhagen“) ir kt.

Šiose atrankos varžybose turėsime ir šiokį tokį pliusą, kadangi antrąsias rungtynes žaisime namie. Todėl visų pirma stengsimės maksimaliai gerai sužaisti pirmąsias rungtynes išvykoje ir sėkmingai užbaigti etapą savo žiūrovų akivaizdoje, kurie nuolat aistringai palaiko mūsų rinktinę“, – teigė treneris.

„Sunkus varžovas, tačiau šiame etape lengvų nėra. Antros rungtynės bus žaidžiamos Lietuvoje, todėl labai svarbus faktorius bus žiūrovai ir jų palaikymas“, – treneriui antrino Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Edis Urbanavičius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją