Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, vienas iš maratono sumanytojų Ignas Staškevičius pažymėjo, jog sumanymas rengti tokį bėgimą buvo privati iniciatyva ir pasidžiaugė, jog renginys kasmet populiarėja.

Jam antrino ir LAF viceprezidentė Nijolė Medvedeva: „Kartu su šiuo bėgimu vykdomas ir Lietuvos maratono čempionatas. Tai labai specifinė rungtis, ir ją surengti atskirai yra labai sunku. Gaila, kad šiemet bėgime nestartuos pagrindinės bėgikės – Rasa Drazdauskaitė ruošiasi Berlyno maratonui, o Živilė Balčiūnaitė yra šiek tiek traumuota ir ilsisi po starto pasaulio čempionate Berlyne. Tačiau kartu tai vienintelė šalies lengvosios atletikos čempionato rungtis, kur dalyvauti ir laimėti gali visi norintys“.

Viešosios įstaigos „Tarptautinis maratonas“ direktorius Evaldas Martinka sakė, kad šiemet nuspręsta siekti ne vien sportinių rezultatų, o masiškumo.

„Lietuvos tūkstantmečio paminėjimo metais norime, kad į gatves išbėgtų kuo daugiau neprofesionalų – būtent todėl kiek pakeitėme bėgimo trasą, stengiamės, kad ji būtų kuo patrauklesnė tiek patiems bėgikams, tiek ir žiūrovams.

Šiemet Vilniaus maratone kol kas neturime užsiregistravusių tik Azijos žemyno atstovų, tačiau jau dabar galiu patikinti, kad 2010 metais bus ir jų. Šiuo metu startui yra užsiregistravę beveik 700 bėgikų iš 23 pasaulio šalių – tarp jų ir Australija, PAR, Gambija, JAV, Kanada. Viso laukiama apie 150 svečių iš užsienio valstybių.

Džiugu, kad į šį bėgimą, kaip pasiruošimo naujam sezonui etapą, labai rimtai žiūri ir Lietuvos nacionalinės lengvosios atletikos rinktinės nariai – minimaratone startuos ir olimpietis Vitalijus Kozlovas bei viena pajėgiausių šalies jaunųjų stajerių Vaida Žūsinaitė.“

Spaudos konferencijoje dalyvavo ir šiuo metu Didžiojoje Britanijoje gyvenanti bėgikė, 2008 metų Vilniaus maratono nugalėtoja ir trasos rekordininkė Diana Lobačevskė.

„Šiemet bėgsiu pusė maratono, mat spalio mėnesį ketinu dalyvauti Venecijos arba Drezdeno maratone. Tai bus gera treniruotė ir dabartinės sportinės formos patikrinimas. Juk būtent pernykštis Vilniaus maratonas paskatino mane labai rimtai galvoti apie galimybę grįžti į didįjį sportą“, – tikino sportininkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją