Lietuvos rinktinė Londone startuos pajėgiausios sudėties: Edvinas Krungolcas, Andrejus Zadneprovskis, Tadas Žemaitis, Justinas Kinderis, Laura Asadauskaitė ir Donata Rimšaitė.

„Čempionatui rengėmės ir treniravomės normaliai. Svarbiausia, kad visi mūsų sportininkai - ir merginos, ir vyrai - yra sveiki ir neturi jokių traumų“, - DELFI sakė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos(LŠPF) generalinis sekretorius Večiaslavas Kalininas.

LŠPF vadovai Lietuvos rinktinės nariams čempionate Londone kelia aukštus tikslus.

„Mūsų tikslas - medaliai individualioje įskaitoje. Bet čia juk sportas. Pažiūrėsime, kaip mūsiškiams pasiseks“, - prognozuoti nenorėjo V. Kalininas.

Rugpjūčio 13 d. vyks vyrų atrankos varžybos, 14 d. – moterų, 15 d. vyrai grumsis finale, o 16 d. paaiškės moterų grupės nugalėtoja.

Šiame pasaulio čempionate moterų ir vyrų estafetės (17 d.) jau bus rengiamos naujoviškai.

„Naujovė ta, kad estafetės komandoje bus tik du penkiakovinkai. Taip varžybos vyksta greičiau ir jas galima surengti per vieną dieną. Jei toks formatas pasiteisins, Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės sąjungos (UIPM) kongrese Danijos sostinėje Kopenhagoje kreipsimės į Tarptautinį olimpinį komitetą (TOK) su prašymu įtraukti tokią estafetę į olimpiadų programą.

Tada, pavyzdžiui, Londono žaidynėse Lietuva teoriškai galėtų pretenduoti net į 4 aukso medalius – moterų ir vyrų asmeninėse bei moterų ir vyrų estafečių rungtyse“, - DELFI optimistines perspektyvas paaiškino V. Kalininas.

Pasaulio čempionate laukiama milžiniška konkurencija. Čempionų titulą gins rusas Ilja Frolovas ir prancūzė Amelie Caze, į medalius taip pretenduos olimpiniai čempionai Andrejus Moisejevas (Rusija) ir Lena Schoneborn (Vokietija) .

„Mūsiškių laukia rimta kova su stipriais varžovais. Moterų grupėje tai egiptietė Aya Medany, vyrų - čekas Ondrejus Polivka ir vengras Adamas Marosi. O kur dar pajėgūs anglų, kurie startuos namuose, vokiečių, lenkų ir kitų šalių penkiakovininkai?“ - pavojingus priešininkus vardino V. Kalininas.

2009 m. pasaulio čempionato organizatoriai neslepia pasitenkinimo, kad visi bilietai į varžybų finalus jau parduoti.

A. Zadneprovskis pasaulio čempionu tapo 2000 ir 2004 metais, o 2006-aisiais pajėgiausias planetoje buvo E. Krungolcas.

Praėjusiais metais pasaulio čempionate Vengrijoje A. Zadneprovskis užėmė 9-ą, E. Krungolcas - 13-ąją, L. Asadauskaitė 22-ąją, D. Rimšaitė 32-ąją vietą, o T. Žemaitis į finalą nepateko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją