Kai kurie Europos sportininkai, kurie pagal amžių galėtų startuoti Kaune, renkasi dalyvavimą tomis pačiomis dienomis vyksiančiame „Aukso Lygos“ etape Paryžiuje. Tačiau L. Grinčikaitė sako, nei sekundei neabejodama renkasi Europos čempionatą: „Man visada svarbiausi startai yra čempionatai, o ne komercinės varžybos, kokios ir yra „Aukso Lyga“. Panašių varžybų yra ir bus visada – tiesiog skiriasi sportininkų prioritetai. Kai kam svarbiau pinigai ir garbė...“

Lina yra viena iš nedaugelio Lietuvos rinktinės kandidačių, jau ragavusi tiek jaunimo, tiek ir suaugusių varžybų skonio. Tačiau pati sprinterė varžybų pagal amžiaus grupes neskirsto: „Svarbiausias varžybas renkuosi nepriklausomai nuo to, kokio amžiaus sportininkai dalyvauja. Nors maloniausia būna laimėti būtent jas, tuomet emocijų daugiausia. Jaunimo turnyruose iš manęs tikimasi kur kas daugiau, tad ir laimėti jas kur kas maloniau. Startuodama tarp suaugusių ir pati kol kas tikiuosi gerokai mažiau.“

Svarbiausi pasiekimai L. Grinčikaitės karjeroje jai pačiai – Europos jaunimo čempionato sidabras bei patekimas į Pekino olimpiados pusfinalį.

„Šis čempionatas vyks Kaune, o tai kelia papildomų emocijų. Lietuvos sportininkams pliusas bus namų sienos, įprastos sąlygos, tačiau kartu atsiranda ir didesnis spaudimas. Susidomėjimas bus didžiulis – startuojant užsienyje, spauda praneša rezultatus tik tada, kai pasirodau gerai. O šį kartą viskas bus rodoma, nepriklausomai nuo rezultatų.

Man tai bus antrasis čempionatas namuose (2005 metais Europos jaunimo čempionatas vyko Kaune), o iš pirmojo labai daug ko pasimokiau. Žinau, jog esu sustiprėjus psichologiškai, tad šį kartą tikrai bus lengviau, o ar to patyrimo jau visiškai užtenka, pasimatys pačiose varžybose.“

O kiek įtakos Linos rezultatams turi treneris Edmundas Norvilas, kuris anksčiau nėra dirbęs su tokio kalibro sprinteriais? Lina tvirtai įvardija - 99 procentus.

„Mes su treneriu augame kartu su rezultatais – aš progresuoju jo dėka, jis priverstas tobulėti kartu su manim“.

Liepos 15–19 dienomis Kaune Liną Grinčikaitę bėgimo takelyje matysime kone kasdien – sprinterė startuos ir 100 ir 200 metrų bėgimo distancijose bei estafetėje 4x100 metrų.

„Tačiau pagrindinė distancija bus 100 metrų bėgimas“, – sako sportininkė.

Lina nemėgsta žvelgti toli pirmyn, tačiau neneigia, kad ją išvysime ir rugpjūtį vyksiančiame pasaulio čempionate Berlyne.

Jau šią savaitę L. Grinčikaitė kartu su treneriu bei kitais Lietuvos nacionalinės rinktinės kandidatais išvyksta į trijų savaičių treniruočių stovyklą Portugalijoje, o dėl pirmų vasaros sezono startų dar nėra apsisprendusi.

Trumpai apie sportininkę


Rungtis: 100 m bėgimas;
Geriausias rezultatas: 11,33 sek.;
Gimimo data ir vieta: 1987 m. gegužės 3 d., Klaipėda;
Gyvenamoji vieta: Klaipėda;
Ūgis: 167 cm;
Svoris: 62 kg;
Šeimyninė padėtis: netekėjusi;
Išsilavinimas: Klaipėdos universiteto studentė;
Laisvalaikio užsiėmimas: sportas, kino filmai, bendravimas su draugais;
Nuo kada sportuoja: 2001 m.;
Pirmasis treneris: Edmundas Norvilas;
Dabartinis treneris: Edmundas Norvilas.


Laimėjimai:

2003 m Europos jaunimo olimpinis festivalis Paryžiuje – 1 vieta (11,95 sek.);
2004 m. Pasaulio jaunių čempionatas Grosete – 9 vieta (11,71);
2005 m. Europos jaunimo čempionatas Kaune – 2 vieta (11,69), Europos taurės varžybos Taline – 2 vieta (11,59);
2006 m. Pasaulio jaunimo čempionatas Pekine – 6 vieta (11,49);
2007 m. Europos taurės varžybos Danijoje – 2 vieta (200 m, 23,57);
2008 m. Primo Nebiolo atminimo varžybos – 3 vieta (11,36), estafetė 4x100 m – 2 vieta (44,28), „Permit Meeting“ Kaune – 1 vieta (11,37), estafetė 4x100 m – 1 vieta (44,31), Europos taurės varžybos Portugalijoje – 3 vieta (11,45), 200 m – 1 vieta (23,33), Pekino olimpinės žaidynės – 14 vieta (11,33);
2009 m. Europos uždarų patalpų čempionatas Turine – 7 vieta (60 metrų – 7,38).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją