„LTOK VK vyko aršios diskusijos ir ginčai, bet galų gale nariai vienbalsiai nutarė, kad Lietuvos olimpinė rinktinė dalyvaus Vankuverio olimpiadoje, - po posėdžio informavo LTOK vadovas A. Poviliūnas. – Aš sąmoningai inspiravau karštas diskusijas, kad atsakomybę už rezultatus pasidalintume visi.“

Šalies olimpinio judėjimo vadovas patvirtino, kad Vankuverio žaidynių kandidatams bus keliami padidinti reikalavimai.

„Kadangi siaučia ekonominė krizė ir reikia taupyti lėšas, o mes turime tik vieną šimtaprocentę olimpietę – biatlonininkę Dianą Rasimovičiūtę, kitiems kandidatams pranešame, kad iškovota teisę dalyvauti Vankuverio olimpiadoje dar nesuteikia sportininkams tikro kelialapio į žaidynes. Tai liečia mūsų kitus biatlonininkus, slidininkus ir dailiojo čiuožimo atstovus“, - sakė A. Poviliūnas.

Pasak jo, didesnė atsakomybė už būsimus rezultatus teks žiemos sporto šakų federacijoms.

„Mes norėtume, kad Lietuvos olimpiečiai ne tik dalyvautų žaidynėse, bet ir kovotų dėl vietų pirmoje dalyvių sąrašo pusėje. Atsakomybę turi jausti juos delegavusios federacijos ir patys sportininkai. Ankščiau LTOK buvo kritikuojama, kad į olimpiadas siunčia daug vadinamųjų „turistų“, - paaiškino Lietuvos olimpinio judėjimo vadovas.

Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatai į Vankuverio žaidynes yra biatlonininkai D. Rasimovičiūtė, Lina Kreivėnaitė, Tomas Kaukėnas, Rokas Suslavičius, Mindaugas Kavoliūnas, kalnų slidininkas Vitalijus Rumiancevas, slidininkai Irina Terentjeva, Aleksejus Novoselskis, Mantas Strolia ir Modestas Vaičiulis bei ledo šokėjai Deividas Stagniūnas su Katherine Copely.

Planuojama, kad Lietuvos delegacijoje, skaičiuojant sportininkus, trenerius, medikus ir misijos vadoves, bus 19 žmonių, o jei pilietybės problema neleis startuoti dailiojo čiuožimo atstovams, – rinktinėje gali likti 15 sportininkų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją