„Į rutulio stūmimo rungtį perėjusi Austra nedalyvaus Europos čempionate. Vienoje iš pastarųjų treniruočių ji pasitempė riešą ir negali dabar sportuoti visa jėga. Austra pasitarusi su treneriu Rimantu Plunge nusprendė praleisti šias varžybas“, - nelinksma naujiena pokalbį su DELFI pradėjo Lietuvos komandos vadovas Aleksas Stanislovaitis.

„Jos rezultatai nuosekliai gerėja, Lietuvos čempionate Austra rutulį nustūmė 17,29 m ir gali nuskraidinti įrankį dar metru toliau. Geriau praleisti žiemos varžybas ir būti tinkamai pasirengus vasaros startams. Juolab, kam važiuoti į čempionatą, jei negali kovoti iš visų jėgų“, – DELFI paaiškino A. Stanislovaitis.

Vasarai ruoškis žiemą

Vienas didžiausių šalies lengvosios atletikos autoritetų teigia, kad uždarų patalpų čempionatai yra tik pasirengimo vasarai etapas.

„Lengvoji atletika yra vasaros sporto šaka. Į žiemos čempionatus reikia žiūrėti tik kaip pasirengimo vasarai vieną etapų. Mūsų patyrusi sprinterė Lina Grinčikaitė, kuri dalyvavo olimpiadoje ir ne viename Europos jaunimo čempionate, jau „žygiais ir darbais“ įrodė esanti verta rinktinės vienos lyderių vardo“, - sakė A. Stanislovaitis.

Daugiakovininkė Viktorija Žemaitytė dalyvauti čempionate Italijoje buvo pakviesta dėl aukšto asmeninio reitingo.

„Ypač džiaugiamės V. Žemaitytės pasiekimais. Grįžusi po sunkios kryžminių kelio raiščių operacijos, ji Lietuvos čempionate pasiekė asmeninį geriausią rezultatą. Viktorija į aukštį, kur atsispiria buvusia traumuota koja, iššoko 184 cm, o į tolį nuskriejo - 6,19 m“, - pasakojo A. Stanislovaitis.

Debiutantų komanda

L. Grinčikaitei tai bus jau trečiasis čempionatas, šuolininkui į tolį Povilui Mykolaičiui - antrasis, o visi kiti rinktinės nariai - debiutantai.

„Lietuvos rinktinės sudėtyje debiutuosiantis Martynas Jurgilas, kuris studentų čempionate sugebėjo ne tik įvykdyti Europos pirmenybių normatyvą (60 m nubėgęs per 6,70 sek.), bet ir pasiekė tarptautinės klasės sporto meistro rezultatą (6,68 sek.). Tai nuteikia labai viltingai. Martynas lengvojoje atletikoje - tik 3 metai, prieš tai jis žaidė krepšinį“, - vaikiną gyrė lengvosios atletikos specialistas.

Pasak rinktinės vadovo, kiti perspektyvūs komandos naujokai - šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys ir šuolininkas į tolį Darius Aučyna.

„R. Stanio rezultatas Lietuvos čempionate (2,25 m) - tikrai neblogas, D. Aučyna šį sezoną skriejo 7,80 cm. Šių žmonių dalyvavimas Europos suaugusiųjų žiemos čempionate bus naudingas, tarsi, savotiškas krikštas ir psichologinis išbandymas prieš Kaune vyksiantį Europos U-23 čempionatą. Jie su suaugusiais varžysis pirmą kartą gyvenime“, - pastebėjo A. Stanislovaitis.

Estafetės kvartetas – rinktinės puošmena

Edita Kavaliauskienė, Agnė Orlauskaitė, Jekaterina Šakovič ir Živilė Brokoriūtė bėgs 4 po 400 m estafetės rungtį. Lengvojoje atletikoje valstybei turėti estafetės komandą yra didžiulis prestižas.

„Iš 50 Europos komandų dalyvauti estafetėje pagal reitingą atrinktos tik 6 valstybių rinktinės. Tarp jų ir Lietuva. Tai didžiulė garbė ir prestižas. Tai praėjusią vasarą gerais rezultatais bėgusių merginų nuopelnas. Šią teisę dar padėjo iškovoti Jūratė Kudirkaitė ir Eglė Balčiūnaitė. Lietuvių varžovėmis estafetėje bus Rusijos, Didžiosios Britanijos, Ukrainos ekipos“, - kalbėjo A. Stanislovaitis.

Medalių tikėtis - per drąsu

Manoma, kad Turine tikėtis Lietuvos delegacijos medalių per drąsu.

„Anksčiau A. Skujytė iš žiemos čempionatų parveždavo daugiakovės varžybų medalių. Dabartinę mūsų rinktinę sudaro jauni sportininkai. Suaugusiųjų varžybose jiems prognozuoti medalius gal būtų dar per drąsu ir per anksti. Tik L. Grinčikaitė ir V. Žemaitytė yra užgrūdintos tarptautinėse varžybose.

Tačiau visi Lietuvos lengvaatlečiai kovos dėl kuo aukštesnių rezultatų ir garbingai atstovaus šaliai. Istorija rodo, kad lietuviai gerus rezultatus pasiekia kaip tik aukšto rango varžybose, o tai nuteikia optimistiškai“, - sakė A. Stanislovaitis.

Iki šiol didžiausia Lietuvos komanda startavo 1992 metais kitame Italijos mieste – Genujoje ir tuomet joje buvo 7 lengvaatlečiai.

Lietuvos komandos Europos uždarų patalpų čempionate Turine sudėtis:

Lina Grinčikaitė (60 m), 
Edita Kavaliauskienė (60 m, 4x400 m), 
Agnė Orlauskaitė (4x400 m),
Jekaterina Šakovič (4x400 m), 
Živilė Brokoriūtė (4x400 m), 
Viktorija Žemaitytė (penkiakovė), 
Martynas Jurgilas (60 m), 
Raivydas Stanys (šuoliai į aukštį), 
Povilas Mykolaitis (šuoliai į tolį), 
Darius Aučyna (šuoliai į tolį). 

Komandos vadovas - Aleksas Stanislovaitis, treneriai - Edmundas Norvilas, Alvydas Gavėnas, gydytoja-masažuotoja - Spodra Vorobjova.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją