Sutartį pasirašė savivaldybės viešosios įstaigos "Krepšinio perspektyvos" direktorius Andrius Stankevičius ir bendrovės "A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centras" rinkodaros direktorius Gediminas Navikauskas.

Miesto valdžia į bendrovės "A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centras" septynių narių valdybą deleguos du savo atstovus.

Vasaros pabaigoje miesto taryba nusprendė per penkerius metus "Žalgiriui" skirti 15 mln. litų - iki 3 mln. litų per metus.

Tada tarybos sprendimui prieštaravo tik Vytauto Šustausko Lietuvos laisvės sąjungos frakcija. Ketvirtadienį V.Šustauskas BNS teigė, kad savo pozicijos nepakeitė. "Miesto valdžia milijonus skiria tik vienam klubui, bet aš būdamas meru galvočiau, kaip pagal galimybes paremti įvairias kitas sporto šakas ir vaikų sporto mokyklas", - aiškino jis.

Tuo tarpu Kauno vicemeras Arvydas Garbaravičius mano, kad "Žalgiris" padeda išsiskirti Kaunui iš kitų Lietuvos miestų. "Šis klubas ne kartą garsino miestą Europoje, darė gerą reklamą ir mums ne tas pats, ar šis Kauno simbolis numirs, ar bus išgelbėtas nuo finansinių problemų", - teigė jis. Pasak jo, nemažai Europos miestų savivaldybių taip pat remia savo krepšinio klubus.

Penktadienį Kauno tarybos posėdyje bus svarstomas pinigų skyrimas "Žalgiriui" šiems metams.

Šį klausimą taryba jau buvo atidėjusi kelis kartus.

Kauno meras Donatas Ašmys sakė, kad šiuo metu miesto privatizavimo fonde yra apie 2 mln. litų, ir "Žalgiris" artimiausiu metu gali tikėtis gauti maždaug milijoną litų.

Miesto meras klubo vadovams sakė, kad tikisi teigiamo politikų sprendimo dėl šios paramos.

Vienas iš klubo savininkų Mindaugas Plūkas kalbėjo, kad šiuo metu klubas turi finansinių problemų, atlyginimai žaidėjams vėluoja daugiau kaip mėnesį ir tam įtakos taip pat turėjo miesto politikų delsimas paremti krepšininkus.

"Žalgirio" klubas šiemet kartu su Kauno valdžios parama planuoja gauti 8,6 mln. litų pajamų. Tačiau klubo išlaidų sąmata sudaro 9,1 mln. litų.

"Žalgirio" klubui šiemet pusę milijono litų skyrė ir Kauno rajono savivaldybė, kuri taip pat yra klubo bendrovės dalininkė ir per penkerius metus įsipareigojo paremti Kauno krepšininkus 2,5 mln. litų.

Bendrovės "A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centras" akcininkai yra Arvydas Sabonis, Mindaugas Plūkas, bendrovė "Azovlitas" ir viešoji įstaiga "Kauno "Žalgirio" rėmėjai". Bendrovės įstatinis kapitalas - 1,7 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją