22-ejų metų K. Jankūnas 42 km 195 m distanciją įveikė per 2 val. 28 min. 42 sek. Antras finišavo 46-erių metų Lenkijos atstovas Marekas Dzilgielewski. Jis nuo nugalėtojo atsiliko 6 min. 46 sek. Trečiąją vietą užėmė Pekino olimpinių žaidynių sportinio ėjimo varžybų dalyvis 30-metis vilnietis Darius Škarnulis. Pirmą kartą bėgimo maratone dalyvavęs atletas nuo nugalėtojo atsiliko 8 min. 40 sek.

Vilniaus maratono vyrų trasos rekordas - 2:21.15 - nuo praėjusių metų priklauso Kenijos atstovui Richardui Rotichui.

K. Jankūnas, kuriam už pergalę atiteko tūkstantis litų, džiaugėsi, kad pavyko įveikti distanciją greičiau nei per 2 val. 30 min. Bėgikas sakė, kad jam tai buvo pirmasis rimtas startas maratone. K. Jankūnui pasirengti maratonui padėjo buvęs bėgikas Arūnas Balčiūnas.

28-erių metų D. Lobačevskė maratono distanciją įveikė per 2 val. 45 min. 31 sek. ir 1 min. 28 sek. pagerino trasos rekordą, kuris nuo 2005 metų priklausė baltarusei Alionai Vinickajai.

Antra finišavo 20-metė šiaulietė Justina Jasutytė. Ji nuo nugalėtojos atsiliko 1 min. 14 sek. Trečia buvo 39-erių metų estė Kaja Vals, nugalėtojai pralaimėjusi 31 min. 29 sek.

D. Lobačevskei už pergalę atiteko tūkstantis, o už trasos rekordą - 10 tūkst. litų.

"Apie jokius rekordus negalvojau, norėjau tik įveikti visą maratono distanciją", - sakė D. Lobačevskė, kuri prieš dešimtmetį treniravosi kartu su Živile Balčiūnaite. Beje, nugalėtoja tik po varžybų iš žurnalistų sužinojo, kad už trasos rekordą šiose varžybose skiriama 10 tūkst. litų.

Dianai tai buvo antrasis maratonas. Pirmą kartą ji maratoną bėgo prieš septynerius metus Panevėžyje.

D. Lobačevskė sakė, kad ji su šeima jau aštunti metai gyvena D. Britanijoje. Ten buvusi Lietuvos jaunimo rinktinės narė dirba socialine darbuotoja. Ji apie Vilniaus maratoną, kuriam rengėsi apie du mėnesius, sužinojo internete.

Pusės maratono distanciją (21 km 97 m) greičiausiai įveikė M. Viršilas (1:11.26), aplenkęs vilniečius Andrių Ramoną (1:11.41) ir Petrą Pranckūną (1:13.16).

Tarp moterų greičiausia buvo Lietuvos bėgimo žvaigždė Ž. Balčiūnaitė (1:14.53). Antra finišavo kita vilnietė Regina Čistiakova (1:29.08), trečia - šalčininkietė Renata Siliuk (1:31.39).

"Esu visiškai nepatenkinta rezultatu. Norėjau distanciją įveikti bent dviem minutėmis greičiau. Šiandien bėgti buvo labai sunku. Matyt ne mano diena buvo", - po finišo sakė Ž. Balčiūnaitė.

Lietuvos olimpietė nebuvo patenkinta ir varžybų trasa. "Dalis trasos buvo gera, bet dalis - labai sunki, ypač lyjant. Labai jau skirtingos dangos. Teko daugiau saugotis, negu bėgti. Tikiuosi, kad ateityje Vilniaus miestas leis ir geresniais keliais bėgti".

Ž. Balčiūnaitė teigė, kad ji galbūt nebedalyvaus rugsėjo 28 dieną vyksiančiame Berlyno maratone. "Dabar su treneriu svarstysim, ar vykti į Vokietiją, ar ne", - teigė 29-erių metų bėgikė.

Maratono ir pusės maratono distancijose dalyvavo beveik 600 bėgikų iš beveik 20 šalių. Dar buvo surengtas ir mini maratonas (3,3 km), kuriame dalyvavo per tūkstantį įvairaus amžiaus bėgikų. Varžybų dalyviai, kurių nelepino oras - buvo šaltoka ir lijo - startavo ir finišavo Šventaragio gatvėje prie Katedros aikštės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją